Ako na púti pred obrazom Matky Božej Čenstochovskej
22 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

A tak ju na chvíľku máme zas doma, v nudnej Bratislave, v paláci hlavy štátu nudného Slovenska. Štátu, o ktorý nejaví záujem. Do korunovácie Karola III. musí čakať a sledovať menšie či väčšie stupidity ministrov vlády, aj ňou prikovaných k dočasne trvalým kreslám. Ministra diplomacie jej v zahraničí posielajú na psychiatriu, ale určite to chce najskôr dokončiť novú róbu, aby bola krajšia, ako tá, čo bude mať Camilla! Na prezidentku Čaputovú predsa nejakí britská kráľovná nemá. Ani s Bidenom vo Varšave sa nepredstŕkala.

FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP

Veď aj o sovietoch hovorili, že tu budú iba dočasne. Vtedy tá dočasnosť trvala dvadsať rokov, teraz sa tu prezidentkina dočasná vláda pofláka ešte takmer rok. Je zábavné predstaviť si ten balík balíkov, pardon, "media corps", ktorí sa trasú na najnovšie správy z púte do Varšavy. Aby mohli slobodne informovať, ako vraveli predseda Edo. Teda, aby mohli dezinformovať a konšpirovať, lenže, oni to predsa nerobia. Fuj, "bakané" povedal by úplatkársky šialenec. Oni "bijú bandu" s onakvejšími!

Súdruhovia sa zomkli

Uplynulý rok spojencov z NATO posilnil a zjednotil a členovia Aliancie na jej východnom krídle sú chránení viac než kedykoľvek predtým. Na stretnutí predstaviteľov Bukureštskej deviatky s prezidentom USA Joeom Bidenom vo Varšave to povedala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Akosi zamlčala, že vďaka tomu spolku sme oveľa bližšie k vojne, tak, ako nikdy predtým. Ale čo už tam po nás, po Slovensku.Musíme sa zomknúť, hlásali nielen boľševici v časoch, keď sa cítili osamelí. A tak sa teraz nezomkýname s Moskvou, Berlínom, Havanou či súdruhmi z Číny a celej Varšavskej zmluvy, ale s Washingtonom, Londýnom, Bruselom a súdruhmi z NATO. A kto proti tomu niečo má, tak mu zavrime hubu, alebo mu zavrime médium, alebo ho zavrime v rámci teórií o slobode tlače celého. natvrdo. Do basy s ním!

To bude veselá jar

Netreba už spomínať korunováciu, pani prezidentka si pocestuje. To sa Boris zapotí, stíhať toľko rób! A aj prvému pánovi budfe treba oprášiť šatník. No veď posúďte - Zuzana už sníva o júlovom summite NATO vo Vilniuse. No ešte v júni organizuje stretnutie B9 v Bratislave. (Bukureštská deviatka alebo skrátene B9 je medzinárodná organizácia založená 4. novembra 2015 v Bukurešti. Organizácia je zoskupením deviatich štátov, ktoré sú členmi NATO – tzv. Východného krídla NATO.) Poznamenala, že ide o štandardný "míting" mesiac pred veľkým summitom. No a k tomu ešte pár ďalších zahraničných ciest, čo tam po kríze na Slovensku. Veď už sa hlava vyjadrila, je to iba "smršť".

Kto vie, kde bude v pondelok

To by sa mala odohrať iba jedna, pardon, dve úplne bezvýznamníé parlamentné schôdze - áno, také repete - témy Migy na jednej a téma júnové voľby na druhej. Pani hlava štátu pomazaná však určite bude mať niečo dôležitejšie. Možno preberanie poverovacích listín nejakého diplomata, najlepšie so školením, ach, pardon,  praxou v USA. Nuž a tak sa predsa len začala s určitým meškaním na Bratislavskom letisku s hovorkyňou NATO avizovaná tlačová beseda. Pani nám povedala, že "Ukrajina sa bráni". A že bolo v podstate fajn pokecať si na "mítingu" vo Varšave. Že je to užitočné. Poďakovala sa a stratila sa v nudnom víre večera na Slovensku. Zjavne išla ešte prežívať hlboký duchovný zážitokz vône Bidenovho parfumu. Napokon, na popríletovej tlačovke sa pochválila, že "s ním rokovala aj neformálne".

Káčer: "Иди нахуй!" - a preto maďarský diplomat poslal nášho ministra na psychiatriu
"Rastislav Káčer je provokatér, podľa toho sa k nemu treba aj správať, uviedol Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer." Informuje portál teraz.sk Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer v stredu reagoval na... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme