Pellegrini: Spoločenská kríza, v ktorej sme, je ďaleko horšia, ako ekonomická (VIDEO)
21 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

V utorok (21. 2.) v Banskej Bystrici rokovalo rozšírené predsedníctvo strany Hlas-SD za účasti okresných a krajských predsedov. Peter Pellegrini na tlačovej konferencii informoval o vyhlásení, ktoré utorkové predsedníctvo prijalo.

Okrem toho sa však venoval ako 5. výročiu vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ale aj tomu, že za takmer tri roky sa zo strany Hlas stal politický subjekt s relevantnou štruktúrou. Pellegrini pripomenul, že dnes je potreba spájania Slovenska ešte naliehavejšia, ako kedykoľvek pred tým. K dnešnému smutnému výročiu prezentoval odkaz, že Hlas nikdy nepôjde cestou šírenia nenávisti.

Vyhlásenie prinášame v plnom znení, bez redakčných úprav

„Vyhlásenie predsedníctva Hlas z Banskej Bystrice. Slovensko sa nachádza v hlbokej politickej a ekonomickej kríze. Ľudia chudobnejú, pomoc štátu pri zdražovaní je absolútne nedostatočná. Ekonomiku ruinujú vysoké ceny energií a samosprávy sa nachádzajú pred kolapsom. Namiesto riešenia zásadných problémov ľudí sa vláda venuje sama sebe a koaličné strany ponúkajú čoraz väčšie a nebezpečnejšie nezmysly, namiesto skutočných riešení. Spoločnosť je rozdelená, ako nikdy predtým a to predovšetkým kvôli vedomému šíreniu nenávisti mnohými politikmi, rozvratu štátu a historicky najvyššej nedôvere ľudí vo vládu a štátne inštitúcie.

Východiskom z tejto politickej krízy sú predčasné voľby v čo najskoršom možnom termíne. Východiskom z ekonomickej krízy je nová, zodpovedná, dôveryhodná a kompetentná vláda, ktorá bude riešiť skutočné problémy ľudí namiesto vlastných sporov.

Východiskom z hlbokého rozdelenia spoločnosti je plán spojiť ju a zjednotiť v mene budúcnosti Slovenska a nádeje na lepší život ľudí v každom kúte svojej vlasti. Ambíciou Hlasu v parlamentných voľbách je, ponúknuť ľuďom nádej do budúcnosti a byť pre nich jedinou alternatívou voči súčasnému marazmu, i voči návratu do minulosti.

Hlas bude kandidovať samostatne, s programom skutočnej obnovy Slovenska a vízie nie len do konca volebného obdobia, ale na ešte najbližšie celé desaťročie. Je pritom samozrejme otvorený aj spolupráci s osobnosťami, či organizáciami, ktoré sa s týmto programom stotožnia.

Chceme ľuďom ponúknuť plán na povznesenie Slovenska a celospoločenskú dohodu o dlhodobých cieľoch našej krajiny. Chceme zásadným spôsobom pracovať na vyrovnaní regionálnych rozdielov, aby nikto netrpel kvôli tomu, v ktorom kúte svojej vlasti sa narodil, alebo v ktorom sa rozhodol žiť.

Chceme spraviť zo Slovenska dôveryhodný a silný štát, ktorý dokáže účinne pomáhať ľuďom i hospodárstvu a voči ktorému majú jeho občania úctu a rešpekt.

Na medzinárodnej úrovni budeme plne rešpektovať členstvo Slovenska v Európskej únii a NATO a plniť všetky z toho vyplývajúce záväzky. Na prvom mieste musia byť pre budúcu vládu vždy národno-štátne záujmy Slovenskej republiky. Centrom pozornosti Hlasu je a bude človek a jeho lepší život od narodenia, až po dôstojnú starobu. Len a len ľudia v demokratických voľbách rozhodnú, či tomuto plánu vyjadria dôveru. Rozhodnú aj o tom, s kým ho má v prípade úspechu Hlas napĺňať.

Predsedníctvo Hlasu však potvrdilo, že Hlas po parlamentných voľbách nebude za žiadnych okolností spolupracovať so stranami OĽaNO a ĽSNS, pretože ich považuje za vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu. O spolupráci s ostatnými subjektmi rozhodnú voliči, ako aj ochota týchto ostatných strán spolupodieľať sa na plnení plánu a vízie Hlasu," uzavrel Pellegrini.

ROBKO A PEŤULO SA HÁDAJÚ! Takto vidí slovnú prestrelku medzi lídrami budúcich volieb Matovič
Slovný ping-pong medzi stranami Hlas-SD a Smer-SD o tom, či Pellegrini vylúčil z povolebnej spolupráce strany Smer a Republika, je zdá sa na konci a téma by mohla byť uzavretá. To však neplatí pre Igora Matoviča Matovič sa na sociálnej sieti... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik