NSS zrušil výsledky volieb v Starej Lesnej 
21 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Najvyšší správny súd (NSS) SR zrušil výsledky minuloročných komunálnych volieb v obci Stará Lesná v Kežmarskom okrese a za zvoleného starostu vyhlásil Ľubomíra Laufa. Vyplýva to zo zverejneného rozsudku NSS, v ktorom zrušil rozhodnutie miestnej volebnej komisie na základe opätovného prepočítania voličských hlasov.

V rozsudku sa okrem iného uvádza, že Lauf sa ako neúspešný kandidát vo voľbách domáhal zrušenia výsledkov volieb a poukazoval na ich nezákonnosť a neústavnosť. Rozdiel medzi ním a zvoleným víťazom bol len sedem hlasov, a to pri celkovom počte 505 vydaných voličských obálok.

Okrem iného upozorňoval na možné porušenie pravidiel volebnej kampane a tiež prítomnosť pozorovateľky pri sčítaní hlasov vo volebnej miestnosti, ktorá bola jednak príbuznou zvoleného starostu a tiež úspešnou kandidátkou na poslanca obecného zastupiteľstva.

Na základe toho dal NSS prepočítať voličské hlasy. Z dokazovania vyplýva, že šesť hlasovacích lístkov jednoznačne vyplnených v prospech Laufa zaradili a započítali medzi hlasy jeho oponenta. Z opätovného sčítania vyplynulo, že pôvodne neúspešný kandidát získal o päť hlasov viac.

Hlas ľudu: Veronika, zachráň sa - prilep sa na Fica
Tak pekne si to rozjela a padáš? Nechoď spánombohom, Veronika, neodchádzaj do histórie! Kto za teba dokončí započaté dielo? Veštica veštila a Veroniku veru nečaká nič dobrého Je to tak. V prieskumoch padá, padá, padá. Už spadla pod úroveň... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik