Náhla zmena v programe? Čaputová sa vo Varšave stretne so samotným Bidenom!
21 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Hlava štátu SR Zuzana Čaputová sa v stredu (22. 2.) vo Varšave stretne s lídrami tzv. Bukurešťskej deviatky (B9) a americkým prezidentom Joeom Bidenom. Diskutovať budú aj o podpore Ukrajiny. Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec.

"Vo Varšave budú lídri B9 rokovať pri príležitosti prvého výročia ruskej vojenskej agresie na Ukrajine o posilnení bezpečnosti v regióne a ďalšej podpore Ukrajiny," priblížil.

Vojna na Ukrajine podľa Čaputovej ešte viac zomkla členské krajiny NATO. "Vyjadrením tejto jednoty a solidarity je aj účasť amerického prezidenta na stretnutí lídrov B9 vo Varšave," doplnila.

Prezidenti B9 sa znova stretnú v júni v Bratislave, kde budú rokovať najmä o očakávaniach pred júlovým samitom NATO vo Vilniuse.

Zuzana Čaputová: Naozaj sme po piatich rokoch dosiahli SLUŠNÉ SLOVENSKO?
Dnešok má byť pripomienkou toho, aký veľký význam má práca novinárov pre demokraciu. Zároveň je namieste klásť si otázku, či sa dosiahli zmeny a slušné Slovensko, po ktorých ľudia pred piatimi rokmi na námestiach volali. Prezidentka SR Zuzana... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik