Na ŠTS pokračovala výpoveď jedného z kľúčových svedkov v kauze Mýtnik
21 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, pokračuje v utorok kauza Mýtnik, kde obžalobe z ekonomickej a korupčnej trestnej činnosti čelí šesť osôb, medzi nimi aj podnikateľ Jozef Brhel a jeho syn či bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc.

Obhajoba pokračuje vo výsluchu jedného z kľúčových svedkov, podnikateľa Michala Suchobu, ktorý sa začal už vlani v novembri. On, ako aj ďalší kľúčový svedok, exprezident finančnej správy František Imrecze, boli tiež obvinení v tejto kauze, ale rozhodli sa spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a vypovedať.

Obhajca Jozefa Brhelu a jeho syna Michal Mandzák v úvode pojednávania požiadal súd, aby umožnil ich znalcovi Dušanovi Selkovi sedieť v súdnej sieni pri výpovedi Michala Suchobu tak, aby mu videl do tváre. Senát mu nevyhovel a zostal sedieť tam, kde aj verejnosť, ktorá svedkov vidí iba od chrbta. Podľa Mandzáka svedok klame a je nevyhnutné vykonať znalecké dokazovanie odborníkov z oblasti psychológie, ktorí posúdia dôveryhodnosť a pravdovravnosť svedka.

Michal Suchoba doteraz vo výpovedi podrobne opísal jeho väzby s obžalovaným Jozefom Brhelom, bez ktorého vplyvu na bývalé politické špičky a vstupu do svedkovej spoločnosti Allexis by sa údajne k zákazkám pre daniarov nedostali. Hovoril aj o nie najlepších vzťahoch so synom Jozefa Brhela a úplatkoch.

Hlas ľudu: Veronika, zachráň sa - prilep sa na Fica
Tak pekne si to rozjela a padáš? Nechoď spánombohom, Veronika, neodchádzaj do histórie! Kto za teba dokončí započaté dielo? Veštica veštila a Veroniku veru nečaká nič dobrého Je to tak. V prieskumoch padá, padá, padá. Už spadla pod úroveň... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Obžalovaní vinu popierajú. Ich obhajcovia spochybňujú obžalobu aj oboch svedkov, vraj vypovedajú nepravdivo, lebo sa chcú vykúpiť zo zločinov. Podľa nich práve oni mali byť hlavami zločineckej skupiny na finančnej správe, ktorá páchala rozsiahlu daňovú trestnú činnosť.

"Michal Suchoba je v kauze Daniari obvinený zo založenia zločineckej skupiny a mal sa podieľať na krádeži 18 miliónov eur na DPH voči SR. Za rok a pol s ním nebol urobený ani jeden úkon, sám to na ŠTS povedal. Pýtam sa teda, to nikomu nechýba 18 miliónov, ktoré mal ukradnúť na DPH tomuto štátu? Vedie nákladný život, lieta sem z Dubaja, aby osočoval mňa, môjho otca a iných ľudí," reagoval Jozef Brhel mladší s tým, že ide jasne o politický proces.

Obžaloba sa týka porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločin prijímania úplatku. V jednom skutku bola ustálená škoda prevyšujúca sumu 45 miliónov eur. Týka sa dodaného IT systému. 

Dráčik tentoraz o blche v kožuchu a spojencoch (FOTO)
Dušan Viglaský pred časom napísal, že ľudia sa zbláznili – čierne vyhlasujú za biele a naopak. Tentokrát hovorí, že náš spojenec je, ako blcha v psom kožuchu. USA je podľa neho výpalník, ktorý si pre istotu u nás urobí základňu, lebo veď on je... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik