Heger hovorí o slobode médií! Ale iba tých, ktoré mu vyhovujú
21 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Sloboda novinárov je kľúč k demokracii každej krajiny. Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) považuje preto za nevyhnutné, aby politici či iné verejne činné osoby pri svojich verejných vyjadreniach pamätali, že vplývajú na to, ako budú novinári vnímaní a či budú v bezpečí alebo ohrození. Apeluje na vzájomnú konštruktívnu komunikáciu. Dôveru v zodpovedné médiá treba podľa neho posilňovať aj vzhľadom na hrozbu dezinformácií.

Uviedol to pri príležitosti piateho výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Ich pamiatku si v utorok uctili spolu s dočasne povereným ministrom životného prostredia Jánom Budajom, poverenou ministerskou kultúry Natáliou Milanovou a predsedom parlamentného mediálneho výboru Kristiánom Čekovským (všetci OĽANO) pri pamätníku na Námestí SNP v Bratislave.

"Hoci sme ako vláda oslobodili orgány činné v trestnom konaní z rúk mafie, dali im slobodu a posilnili ochranu novinárov zákonmi, vidíme, že toto nestačí. V demokratickej spoločnosti je neakceptovateľné, aby politici verbálne atakovali novinárov ktorí oprávnene poukazujú na ich pochybenia," vyhlásil Heger. Volá po vytvorení spoločnosti, kde bude rešpekt k novinárskej profesii.

Pred piatimi rokmi bolo podľa Hegera Slovensko krajinou, kde boli novinári ohrození len pre to, že ľuďom hovorili pravdu. Ako povedal, Ján a Martina za to zaplatili tú najvyššiu cenu. "Toto sa už na Slovensku nikdy nesme zopakovať," zdôraznil. Hovorí o systéme, ktorí vytvorili expremiéri za Smer-SD Robert Fico a Peter Pellegrini.

Blaha vyzýva Naďa: BUĎTE CHLAP! Nechce sa mi veriť, že by ste boli až taký zbabelý
Slovenský rozhlas v sobotu 25. 2. 2023 organizuje diskusiu medzi ministrom obrany Jaroslavom Naďom a zástupcom opozičného Smeru-SD, ohľadom zástupnej vojny, ktorú voči Ruskej federácii vedú na ukrajinskom území Spojené štáty americké. Do relácie... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Jednostrannosť médií Hegerovi nevadí

Posledné vydanie relácie televízie Ta3 V politike sa tiež stalo objektom kritiky. Stretli sa tu totiž diskutujúci, ktorí v podstate zdieľali ten istý názor. Pozornému oku neušiel ani výkon moderátora spravodajskej Ta3 Richarda Dírera, ktorý si vyslúžil kritiku viacerých politológov a politikov. 

Líder Smeru Robert Fico sa tejto téme prednedávnom venoval vo videu na sociálnej sieti. Strana Smer-SD ako silná parlamentná opozícia nebola minulý týždeň pozvaná ani do jednej diskusnej relácie. Pritom boli navrhovateľmi hlavných tém. „No musíme si zvyknúť, lebo máme iný názor na vojnu na Ukrajine a chceme mier. A to je na Slovensku zakázané. Pokiaľ nebude Smer hovoriť ako si želá americká propaganda, treba mu zatvoriť hubu,“ skonštatoval Fico vo videu.

Prejav Ficom zmieňovaného moderátora Dírera z televízie Ta3 sa nepáči ani politológovi Eduardovi Chmelárovi.

„Bolo až smiešne, že moderátor nepozval žiadneho oponenta k tejto téme a na záver si pochvaľoval, ako pekne a konštruktívne sa dá o tejto téme porozprávať,“ napísal politológ, ktorému už menej smiešne pripadá Dírerov fanatizmus. Ten svojim moderátorským predslovom hodil do jedného vreca ľudí veriacich hlúpostiam o plochej Zemi s racionálne a za mier argumentujúcimi politikmi a intelektuálmi.

„Pán Dírer, ste obyčajný zbabelec a klamár,“ skonštatoval Chmelár.

OĽaNO v premenách času
Tvrdí, že je zodpovedný za sneh a dážď. Počkajme si teda, kedy dovolí slnku vychádzať skôr a riekam tiecť proti prúdu. Spasiteľ, z neba zoslaný osloboditeľ. Nejak sa mu však nedarí s tou svojou lodičkou OĽaNO. Opustila ju "Budajova platforma" a už... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik