USA kontaktovali Rusko pred Bidenovou návštevou Kyjeva
20 | 02 | 2023 I Tibor Malý

AP: USA kontaktovali Rusko pred Bidenovou návštevou Kyjeva, aby sa vyhli nehodám

Zdroj @all: Tasr
Putin
Putin
screenshot videa youtube
Putin - Biden
Putin - Biden
screenshot videa youtube
Putin
Putin - Biden

Spojené štáty kontaktovali Rusko krátko pred návštevou prezidenta Joea Bidena na Ukrajine, informovala agentúra Associated Press s odvolaním sa na Biely dom.

Krátko pred Bidenovou návštevou prebehla „základná komunikácia s ruskou stranou na zabezpečenie eliminácie konfliktných situácií“ v snahe vyhnúť sa nesprávnemu odhadu, ktorý by mohol viesť k priamemu konfliktu medzi oboma jadrovými mocnosťami.

Zároveň sa poznamenáva, že administratíva prezidenta USA nezačala zachádzať do podrobností o svojich kontaktoch s Moskvou.

Biden dnes neohlásene navštívil hlavné mesto Ukrajiny. Je známe, že ráno prišiel do Kyjeva vlakom. Novinári upozorňovali na zvýšené bezpečnostné opatrenia v meste, no čo presne bolo ich príčinou, vyšlo najavo až okolo obeda.

Podľa medializovaných informácií bola návšteva plánovaná tajne z bezpečnostných dôvodov.

Biden je Kyjeve!
Americký prezident Joe Biden je v Kyjeve, píše Ukrajinská pravda. "Prezident USA Biden dorazil do Kyjeva," píše sa v správe. Americký líder sa stretol so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským v Katedrále svätého Michala. Boli... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme