Rozumiete psiemu členovi vašej rodiny? (FOTO)
20 | 02 | 2023 I Eka Balašková

O tom, že pes je členom rodiny, nie je pochýb. Je ako dieťa, s jedným rozdielom - dieťa vám vie povedať, čo potrebuje a čo cíti. U psíka to musíte odpozorovať. Alebo si to naštudovať. Možno budete prekvapení, aký komunikatívny je váš chlpáč.

Psy majú veľmi jasné a dobre čitateľné správanie. Nie len toho, čo mu spôsobuje radosť, ale vedia veľmi dobre signalizovať aj to, ak sa im niečo nepáči. To, že zaútočia nasleduje až po sérii "výstrah".Ak si myslíte, že vie, kedy urobil zle, aj na to má svoj signál. No a ako správny psíčkar určite viete, prečo váš pes nesmie čokoládu.

Olizovanie nôh

Psy to robia často a hovoria vám tým, že potrebujú vašu pozornosť. Že sa s vami chcú pomaznať, pomojkať. Ak vám pes olizuje tvár, prejavuje vám tým svoju oddanosť. Ak vás „štuchne“ do nosa, teší sa z vašej pozornosti.

Foto: Ilustračné Zdroj: MTI

Mláďa po vás vrčí

Ak po svojom majiteľovi vrčí počas hry, je to normálne. Ak to robí šteniatko, snaží sa získať si postavenie vo svojej „svorke“, ktorú tvorí jeho rodina. Vtedy je však nutné psa vhodným spôsobom „umravniť“. Je totiž rozdiel, či chce mať „navrch“ malé šteniatko, alebo 30 kg vážiaci pes.

Renáta Názlerová: O toto sa postaral župan Droba (GALÉRIA)
Keď sa pred troma rokmi v apríli v Domove sociálnych služieb v Pezinku objavil Covid, miesto jeho riaditeľky koncom roka prijala Renáta Názlerová. Hoci sa zariadeniu pod jej vedením darí, Názlerová aj tak v jeho vedení končí. Renátu Názlerovú... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Vystrkuje zadok?

Vyzerá to možno smiešne, no ak pes vystrkuje zadok, chce sa s vami hrať. Ak má „z chvostíka vrtuľu“, hovorí vám, že je šťastný.

Kedy sa mať na pozore

Určite to poznáte – venčíte psa vo výbehu, príde tam iný pes, s ktorým si nie sú sympatický, nedajboh dieťa, ktorého hlasný prejav dráždi jeho citlivý sluch... Ak sa pes chystá útočiť, nahrbený vztýči hlavu a prenesie váhu na predné nohy. Snaží sa tým vzbudiť rešpekt. Ak sa k tomu pridá hlboké vrčanie, skúste za pomoci povelov jeho pozornosť sústrediť na vás.

Ej, ale sa zalizuje!

Ak vám uchmatol kus šunky zo stola a olizuje sa neznamená to len fakt, že mu chutilo. Podľa portálu blog.mall.sk vám tým dáva na vedomie, že si uvedomuje, čo vyparatil a je nervózny z toho, že ho možno čaká trest.

Ilustračný obrázok / Fotobanka

Pár psích perličiek

Odtlačok psieho ňufáka je rovnako jedinečný, ako odtlačok vášho prsta.

Za žiadnych okolností mu nedávajte čokoládu – jeho tráviaci systém na jej spracovanie nie je uspôsobený a mohla by ho zabiť.

Zvlášť veľké plemená trápia bedrové kĺby. Škodí im preto nadváha a je len na vás, aby sa mohol vždy dostatočne vybehať. Odvďačí sa vám nie len spokojnosťou, ale aj menšími výdavkami na veterinárnu starostlivosť.

Páčil by sa vám Cézar, či Nefertiti, keby žili dnes? (FOTO)
Ich portréty a busty poznáme z kníh, časopisov, niektorí z múzeí, v ktorých sú vystavené. Digitálna umelkyňa Hidreley Diao pochádza z Brazílie. Pomocou počítačového programu vytvorila portréty historicky známych postáv. Ak ste si v úžase prezerali... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme