Prechádzanie diaľnice pri Vlčkovciach stálo 20-ročného mladíka život
20 | 02 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Polícia vyšetruje okolnosti tragickej nehody na diaľnici R1 pri obci Vlčkovce neďaleko Trnavy, pri ktorej zomrel 20-ročný muž. Krátko po 17.00 h v nedeľu (19. 2.) mal prechádzať cez frekventovanú diaľnicu smerom na čerpaciu stanicu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová. Vo veci bolo začaté i trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"Prechádzajúci vodič na aute Toyota mladíka najskôr zachytil ľavou prednou časťou vozidla. Muž skončil v ľavom jazdnom pruhu, kde došlo k stretu s ďalšími prechádzajúcimi autami. Chodec svojim zraneniam na mieste podľahol," opísala Antalová. Policajti podrobili vodičov dychovým skúškam, ktoré alkohol nepotvrdili. To, či mohol byť mladík pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať znaleckým skúmaním. Na miesto policajti privolali aj znalca z odboru cestná doprava.

Polícia upozorňuje, že pohyb chodcov po diaľnici je neprípustný. "Je to najmä nesmierne nebezpečné. Vodiči smú po nej jazdiť vyššou rýchlosťou, čo, samozrejme, predlžuje ich brzdnú dráhu. Nehovoriac o tom, že za zníženej viditeľnosti a v tmavom oblečení je veľmi malá šanca, že si vás vodič dostatočne skoro všimne a stihne zareagovať. Prechádzka po diaľnici vás tak môže stáť to najcennejšie, váš život," dodala hovorkyňa.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme