ŠIALENÉ! Lekár sa mal nechutne vyhrážať nadriadenej
20 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Okresný súd v Košiciach musel riešiť zvláštny prípad lekára z Humenného, ktorý pôsobil v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP), ktorý sa vyhrážal zabitím svojej šéfky.  Vyšetrovanie bude pokračovať aj s odborníkmi z oblasti psychiatrie.

Kolegyni poslal maily, v ktorých svoje predstavy popísal s tým, že spraví špinavú robotu za všetkých kolegov. Terčom jeho konania mala byť prednostka kliniky. Lekár bežne chodil do práce ozbrojený a prednostka má obavy o seba, ale aj o personál, či pacientov kliniky, na ktorej obvinený pôsobí. Odborníci pritom dvíhajú prst už aj pri mládeži a deťoch.

Taká bežná služobka v Žiline

„Mám nápad. V pondelok ráno ju strelím do hlavy a potom sa sám zastrelím. Čo myslíš, ako ju jej profesúra zachráni pred mojou guľkou? Všetkým sa uľaví. Urobím za vás špinavú robotu,“ poslal kolegyni zo služobnej cesty správu, ktorou sa dopustil trestného konania. Aby toho však nebolo málo, poslal ďalšiu správu.

Záhada slovenského „Bermudského“ hlasovacieho trojuholníka
Väčšia záhada ako čínsky balón. Všetci politici boli za júnový termín (niektorí aj za májový), ale koaličný valec vybral termín septembrový. Dokonca aj mainstream je zrazu za júnový termín, hoci ten predčasné voľby odmietal a priori. Aj prezidentka... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Chcel sa jej zbaviť

„Najradšej by som jej podrezal hrdlo s tenkou pílkou. S prestávkami. Aby som si vychutnal, ako reve. Díval by som sa, ako jej krv vniká do trachey. Dusila by sa. Oba principálne bronchy by sa plnili krvou. Saturácia by klesala. A krv by vnikala do periférnych bronchov a bronchiolov. Myslíš, že na to nemám, aby som ju zabil?,“ ukončil svoj mail otázkou.

Je za svoje konanie zodpovedný?

Ak odborníci z oblasti psychiatrie lekára uznajú, že je za svoje konanie zodpovedný, môže si vo väzení „odsedieť“ jeden rok. Podľa svedkov chodil ozbrojený a vyhrážal sa, že niekoho zabije. Jeho správanie bolo podľa jeho kolegov nevyspitateľné, dokonca často rozprával o samovražde.

Opodstatnený strach

Pri výsluchu šéfka kliniky, kde obvinený humenčan pracuje, vypovedala, že má obavy o nie len o svoju bezpečnosť. Jej podriadený podľa nej môže byť nebezpečný ako pre personál kliniky, tak aj pre jej pacientov.

Nebezpečné vyhrážanie v Kežmarku
Muž z okresu Kežmarok sa opakovane vyhrážal bývalej manželke, zadržali ho a skončil v cele policajného zaistenia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Časovaná bomba

Súčasná niekoľko rokov trvajúca kríza v spoločnosti veľmi zle pôsobí aj na deti a mládež. Košická detská psychiatrička Terézia Rosenbergová z 1. psychiatrickej kliniky košickej UNLP popisuje situáciu, ako veľmi zlú. 

„Chýbajú ambulancie, lekári. V súčasnosti máme cca 47 ambulancií, na východnom Slovensku nemá 13 okresov pedopsychiatra, rodičia musia s deťmi na vyšetrenie veľmi ďaleko, čo je v súvislosti s niektorými diagnózami náročné, často nezvládnuteľné,“ hovorí Rosenbergová.  

Video: Agresívny vodič, pre incident s parkovaním, na GP končí!
Nedávno sa na sociálnej sieti objavilo video, na ktorom arogantne vystupuje muž, ktorý konfrontoval dvojicu ľudí. Vodič sa rozčuľoval kvôli bicyklu, ktorý bol zaparkovaný na chodníku jednej z bratislavských ulíc a on tak nemohol zaparkovať.... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik