Exšéfa VOS Pavla B. oslobodili v kauze odpočúvania spod obžaloby
20 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Senát Okresného súdu Bratislava I oslobodil spod obžaloby bývalého riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva (VOS) Pavla B. v kauze odpočúvania z roku 2011. Rovnako oslobodil aj ďalších štyroch spoluobžalovaných. Pondelkový rozsudok Okresného súdu Bratislava I zatiaľ nie je právoplatný, prokurátor sa odvolal. O odvolaní bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne.

"Nebolo dokázané, že sa stali skutky, pre ktoré boli obžalovaní stíhaní," zdôvodnil rozhodnutie predseda senátu. Poukázal na to, že zákonnosť vydaného príkazu na odpočúvanie môže posudzovať len Ústavný súd SR. Vyšetrovanie bolo podľa jeho slov poznačené zásadnými pochybeniami, obžaloba neurčitá.

Podľa obžaloby mal exšéf VOS Pavel B. počas roka 2011 s pomocou ďalších príslušníkov vojenského spravodajstva uviesť sudcom Krajského súdu v Trenčíne v žiadosti na udelenie súhlasu na odpočúvanie viacerých osôb úmyselne nepravdivé informácie. Obžaloba na päť osôb bola na začiatku roka 2016 podaná pôvodne na Okresný súd v Trenčíne pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin poškodzovania cudzích práv.

Svet sa zbláznil, predniesol Orbán vo výročnom prejave. Maďarsko zostane mimo vojny!
Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom každoročnom prejave k národu zdôraznil nutnosť mierového riešenia konfliktu na Ukrajine a vyhlásil, že Maďarsko sa bude namiesto podnecovania vojny radšej usilovať o priateľské vzťahy a spoluprácu so všetkými... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik