Chystajú Rusi "poďakovanie" za Nord Stream?
21 | 02 | 2023 I Milan Laca

Holandská rozviedka obvinila Rusko z prípravy sabotáže v Severnom mori.

Reuters: Holandská tajná služba tvrdí, že Rusko plánuje sabotáž. 
Naozaj?
Holandské spravodajské agentúry tvrdia, že Rusko sa v posledných mesiacoch pokúšalo získať spravodajské informácie o kritickej infraštruktúre pod vodou, nachádzajúcej sa v Severnom mori pri hraniciach Holandska. Moskva pripravuje sabotáž, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na holandské spravodajské služby.
Rusi sliedili

Isté ruské plavidlo údajne spozorovali pri pobrežnej veternej farme v Severnom mori, údajne sa snažilo upevniť svoju polohu. Túto loď však sprevádzali plavidlá tamojšej námornej pechoty a pobrežnej stráže „predtým, ako by mohla stihnúť akýkoľvek pokus o sabotáž“

Svet sa zbláznil, predniesol Orbán vo výročnom prejave. Maďarsko zostane mimo vojny!
Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom každoročnom prejave k národu zdôraznil nutnosť mierového riešenia konfliktu na Ukrajine a vyhlásil, že Maďarsko sa bude namiesto podnecovania vojny radšej usilovať o priateľské vzťahy a spoluprácu so všetkými... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ide o infraštruktúru

Spoločná správa Všeobecnej spravodajskej a bezpečnostnej služby  a Vojenskej spravodajskej a bezpečnostnej služby, na ktorú sa agentúra odvoláva, hovorí, že reč je o internetových kábloch, plynovodoch a pobrežných veterných elektrárňach."Rusko tajne mapuje túto infraštruktúru a zapája sa do aktivít, ktoré naznačujú prípravy na sabotáž," uvádza sa v správe. Neposkytli však žiadne dôkazy. 

Podľa nich, sabotáž zo strany Ruska, údajne ohrozuje aj zariadenia na zásobovanie vodou a energiou v Holandsku.„Rusko mapuje, ako fungujú naše veterné farmy v Severnom mori. Veľmi ich zaujíma, ako môžu sabotovať energetickú infraštruktúru,“ povedal šéf holandskej vojenskej spravodajskej a bezpečnostnej služby, generál Jan Swielens.

Súvislosti

Tvrdenia holandských tajných služieb prichádzajú v čase odporu voči vyšetrovaniu amerického novinára Seymoura Hersha, držiteľa Pulitzerovej ceny. Dňa 8. februára v článku, s odvolaním sa na svoj zdroj napísal, že výbušné zariadenia pod ruskými plynovodmi nastražili v júni 2022 pod zásterkou cvičenia Baltops potápači amerického námorníctva s podporou nórskych špecialistov. 

Podľa Hersha rozhodnutie o spustení operácie urobil americký prezident Joe Biden po deviatich mesiacoch diskusií s predstaviteľmi národnej bezpečnosti  a administratívy.

Rusko sa chystá na ukrajinské mosty(VIDEO)
Ruský vojenský expert Knutov vyhlásil, že ozbrojené sily začnú udierať na mosty na Ukrajine. Ruská armáda môže čoskoro začať útočiť na ukrajinskú infraštruktúru, ako sú mosty a tunely na hraniciach s Poľskom. Pre noviny Moskovský komsomelec to... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme