Politológ odkázal Richardovi Dírerovi z TA3: Ste obyčajný zbabelec a klamár
19 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Neviem, či Richarda Dírera platí TA3 alebo vláda, ale za jeho dnešný výkon by bol na neho hrdý aj Joseph Goebbels," uviedol na sociálnej sieti politológ a historik, ktorý reagoval na moderovanie nedeľnej diskusnej relácie TA3 V politike, kde bol hosťom Jaroslav Naď (OĽaNO), minister obrany.

Názor analytika Eduarda Chmelára zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Klasická metóda propagandy

Neochota kriticky rozlišovať medzi rôznymi postojmi a hádzať všetkých odporcov vojny do dezinfoscény je klasická metóda propagandy, ktorú rozpracoval práve spomínaný nacistický ideológ.

Bolo až smiešne, že moderátor nepozval žiadneho oponenta k tejto téme a na záver si pochvaľoval, ako pekne a konštruktívne sa dá o tejto téme porozprávať.

No neskutočné, aká idylka môže vzniknúť, keď vám vopred pripravený scenár nenarúša nepríjemnými argumentmi nejaká opozícia, však?

Lebo predstavitelia PS, SaS a Hlasu ako mediálne želanej budúcej vlády nie sú opozíciou v pravom zmysle slova, ale iba mimovládnymi stranami lojálnymi k oficiálnej línii.

Čo už je menej smiešne, je Dírerov fanatizmus

Čo už je menej smiešne, je Dírerov fanatizmus, ktorým hodil do jedného vreca bludárov blúzniacich o tom, že Zem je plochá, s kritickými intelektuálmi a politikmi, ktorí racionálne argumentujú v prospech mierových rokovaní.

Moderátor ich opakovane nazýval dezinfoscénou a ani raz nespomenul, že takýto postoj zastáva aj samotný predseda Zboru náčelníkov štábov americkej armády generál Mark Milley, bývalý predseda Vojenského výboru NATO generál Harald Kujat, bývalý šéf diplomacie USA a nositeľ Nobelovej ceny za mier Henry Kissinger, najvýznamnejší myslitelia tejto planéty ako Jürgen Habermas, Jeffrey Sachs, John Mearsheimer a mnohí ďalší.

Toto všetko sú konšpirátori? Nehanbia sa títo ľudia takto sprosto klamať?

Pritom sami tam šírili konšpirácie, napríklad, že Kremeľ vraj vyhlásil, že by sa Rusi nemali zastaviť na ukrajinských hraniciach (nikto z oficiálnych predstaviteľov štátu to nepovedal) alebo, že Moskva nikdy nechcela rokovať (niekoľkokrát navrhovala mierové rozhovory).

Pán Dírer, ste obyčajný zbabelec a klamár

Snažíte sa navodiť falošný dojem, že seriózne hlasy proti predlžovaniu tejto vojny neexistujú. Človek, ktorý dusí pluralitnú diskusiu a nehľadá pravdu, ale verklíkuje kriticky nespracované zavádzajúce informácie oficiálnych miest, nie je novinár, ale žoldnier propagandy. To ľudia s vašou servilnou mentalitou k aktuálnemu hegemónovi by boli schopní napísať nový "pozývací list", ale tentoraz pre vojská USA. Pravdu však neumlčíte. Ľudia ten rozpor medzi skutočnosťou a tým, čo prezentujete na obrazovke, vidia čoraz jasnejšie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik