Parlament sa utrhol od rozumu, ide výlučne v réžii šialencov
19 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Keď sa od tlačného remorkéra na Dunaji utrhne nákladný čln, ide o ohrozenie najvyššieho stupňa. Nikým nekontrolované plavidlo strháva po prúde so sebou všetko, čo mu stojí v ceste. Ak sa utrhnú šialení poslanci od prezidentkinej či opozičnej kontroly, demolujú právny štát, občianske slobody a štátnu kasu ako povestné „egyptské kobylky“.

Jahve povedal Mojžišovi: „Už zajtra privediem na tvoje územie kobylky. Tie pokryjú povrch pôdy, takže nebude možné viac vidieť pôdu. Zožerú zvyšok toho, čo sa zachránilo, čo vám zostalo po krupobití; poobžierajú všetky vaše stromy, ktoré ešte rastú na poliach. Naplnia tvoje domy, domy tvojich služobníkov a domy všetkých Egypťanov, niečo také tvoji otcovia nikdy nevideli, ani otcovia tvojich otcov odvtedy, ako prišli do tejto zeme, až do tohto dňa.“ Parlamentné koaličné kobylky požierajú Slovensko.

Tmárstvo požiera svetlo a sektárska nenávisť demokraciu

Každý si prihadzuje z toho svojho fanatizmu, úplne bez súdnosti, bez seba i akejkoľvek inej kontroly, do parlamentu prichádzajú návrhy, ktoré majú miesto iba ak v psychiatrických liečebniach a snemovňa? Tá ich zaraďuje do programu a prerokúva. Nekonečne a stále dokola tie isté, vyšperkované náhlymi erupciami pomätenia zmyslov. Potraty, päťstovky za účasť na voľbách, cenzúra, vojnové štváčstvo... Stranícki bosovia dávajú alibisticky od toho ruky preč s „argumentom“, že ide o právo poslanca. Myslia tým ich hlasovacie slúžky a sluhov. Prípadne držia zástavu toho šialenstva rovno vo svojich rukách. No a k tomu "právu" poslanca, ide predsa o „výkvet“, ktorí si šéfovia strán sami vybrali na svoje kandidátky. Mimochodom, poslanecký sľub dáva právam a povinnostiam poslanca úplne iný formát ako jeho stranícka nomenklatúra.

Koľko „rán Slovenských“ ešte do septembra takto prevalcuje náš štát?

Argumentačne a intelektom dlhodobo podvyživení exoti v parlamente vrieskajú na každú oponentúru ich šialenstvu, nadávajú, oplzlo nadávajú, mysliac si, že zaujmú a získajú percentá k najbližším voľbám, iní, invenčne ešte chudobnejší, bohapusto klamú, zavádzajú. A ďalší hlasujú iba podľa palca. Náš národný parlament, ak má byť našim zrkadlom, je zrkadlom našej absolútnej biedy. Biedy ducha, umu, biedy demokracie a obvyklých občianskych hodnôt v auktuálnom storočí európskej civilizácie.

Deviata rana „Egyptská“

Jahve povedal Mojžišovi: „... a hustá tma zahalí Egyptskú krajinu... hustá tma sa rozprestrela po celej Egyptskej krajine na tri dni. Ľudia už nevideli jeden druhého a nikto nevstal zo svojho miesta po tri dni, ale všetci Izraelci mali svetlo tam, kde bývali.... Faraón povedal Mojžišovi: „Strať sa odtiaľto! Daj si pozor! Už sa neukazuj predo mnou, lebo v ten deň, keď sa ukážeš predo mnou, zomrieš.“ A Mojžiš odpovedal: „Ty si to povedal, už sa nikdy viac neukážem pred tebou.“

Voperovali do šialenstva metódu

„„Šialenstvo sa u indivídua objavuje zriedka, ale v skupinách, národoch a epochách je pravidlom.“ Upozorňoval napríklad na tento mimoriadne nebezpečný spoločenský a aj politický jav Friedrich Nietzsche, nemecký filozof, básnik. Mimochodom, Slováci, je čas pripomenúť si výzvu pápeža, ktorý tak miloval naše Slovensko, Jána Pavla II.: „Nebojte sa!“ Je opäť nanajvýš aktuálna a je stále živá. Nebojte sa šialencov, utrhnutých z reťaze, nebojte sa pomätencov, tancujúcich v šialenom kruhu na pahrebe našej demokracie! Nebojte sa zamindrákovaných podvodníkov. Strach je iba myšlienka. Môžeme v jej zajatí neustále živoriťť, ale je aj druhá možnosť - strach môžeme odmietnuť.

Spisovateľ Pavel Hirax Baričák: NEJEDNAJÚ! Všetci rozprávajú len o pokračovaní vojny
"Prajem si, aby čo najskôr začali rokovania a aby elitám sveta došlo, že žonglujú s odisteným granátom. Prajem si MIER pre všetky národy sveta. Nik z rodičov neporodil a nevychoval dieťa preto, aby sa stalo pokrmom a obeťou pre vojnový stroj... aby... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik