Macron sa spamätal?
20 | 02 | 2023 I Milan Laca

Macron povedal, že Francúzsko nikdy neobhajovalo a nebude obhajovať porážku Ruska.

Podľa francúzskeho  prezidenta „je potrebné, aby ukrajinská ofenzíva otriasla ruským frontom a prinútila Moskvu vrátiť sa k rokovaciemu stolu“

Porážka nie je potrebná 

"Nemyslím si, ako niektorí iní ľudia, že musíme úplne poraziť Rusko, zaútočiť naň na jeho vlastnom území,“ povedal Macron v rozhovore pre týždenník Le Journal du Dimanche. Svoj prístup ku konfliktu na Ukrajine vysvetlil slovami: "V prvom rade by chceli poraziť Rusko, ale toto nikdy nebolo a nikdy nebude pozícia Francúzska."

Morawiecki: Pošleme MiG-y, máme však PODMIENKU
Poľský premiér a prezident vyjadrili podporu vyslaniu bojových lietadiel na pomoc Kyjevu, majú však podmienku, informuje POLITICO. Poliaci majú podmienku Poľský premiér Mateusz Morawiecki v sobotu uviedol, že jeho krajina je pripravená... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Chcú porážku

Ako píšu noviny, krajiny východnej Európy, členovia NATO a Európska únia sú za porážku Ruska. Lídri týchto štátov, poznamenávajú noviny, „neocenili Macronovu formulku, že“ Rusko nemožno ponížiť.

Ako to urobiť?

Podľa prezidenta „je potrebné, aby ukrajinská ofenzíva otriasla ruským frontom a prinútila Moskvu vrátiť sa späť k rokovaciemu stolu“. Zároveň, podľa francúzskeho lídra, „žiadna zo strán nebude schopná dosiahnuť úplné víťazstvo“. „Navyše, podľa Macrona,“ dodáva Le Journal du Dimanche, „Ukrajina nemôže získať späť svoje hranice sama, pretože žiadny zo spojencov nie je pripravený poslať svoje jednotky na miesto operácie.

Už stačilo

Prezident Macron sa okrem toho vyslovil proti predlžovaniu konfrontácie a poukázal na hrozbu „nekonečného konfliktu, v ktorom budú porazení hlavne Európania“.V tejto súvislosti opäť vyhlásil, že považuje za potrebné pokračovať v rokovaniach s ruským lídrom Vladimirom Putinom. 

VEČNÁ VOJNA? Scholz varuje Západ
Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Západ sa musí pripraviť na dlhú vojnu proti Rusku a že spojenci by mali do konfliktu naliať viac zbraní a tankov. NATO je pripravené podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné, informuje americký... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme