Lovašova silná lekcia "novinárom"
19 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Málokto si už dnes spomenie na Dušana Slobodníka, bývalého poslanca Mečiarovho HZDS. Pri každej príležitosti ma upozorňoval, že som nevzdelané ucho. Hneval som sa preto naňho. Teraz cítim potrebu povedať: „Mali ste pravdu, pán Slobodník. Nemal som čo v parlamente robiť. Bol som síce talentovaný, dravý a drzý, no dobrý novinár by mal byť aj vzdelaný.“ Spomína vo veľmi zaujímavej rovine na sociálnej sieti bývalý pubblicista a v súčasnosti kňaz Karol Lovaš.

"Ako jeden z mála vtedajších politikov bol voči mne úprimný, aj keď sa mi to nepáčilo. Dnes viem, že ma mal rád. A ľuďom, ktorých máme radi, nepodliezame. Snažíme sa im hovoriť pravdu." Znie nepriama výzva Karola Lovaša.

Miláčikovia médií nekončia dobre

"Takto som si to nastavil aj vo vzťahu k svojim študentom. Keď pred rokmi prišla na scénu 15-ročná Greta Thunbergová, upozorňoval som ich, aby pozorne sledovali jej príbeh. Hovoril som o tom, že nie je normálne, aby celý svet počúval túto žiačku, ktorá by mala chodiť do školy. Kto vtedy nebol z Grety “hin”, vyautoval sa na okraj spoločnosti. Maeinstream, ktorý Gretu stvoril, jej po rokoch nevie prísť na meno. Ak o nej náhodou informuje, tak najčastejšie s prívlastkami typu ľavicová extrémistka. 

To je osud miláčikov médií. Nekončia dobre." Varovne pripomína novinárom, ale nepriamo aj ich politickým adorantom Karol Lovaš. 

Byť hlúpo progresívny nestačí

"Keď majú študenti potrebu „ostro“ protestovať za ekológiu, okupujú pritom priestory univerzity alebo sú inak „progresívni“, moja reakcia je vždy rovnaká. Na to, aby sme urobili veľkú vec, nemusíme používať ani veľké slová, ani veľké gestá. Možno len zhasnúť svetlo na chodbe.
Mladým by sme nemali podliezať. V našom vlastnom záujme. Nevadí, že nás preto nebudú mať radi. Dôležité je, že my máme radi ich. 

Málokto si už dnes spomenie na Dušana Slobodníka. Ja rád. A často." A zjavne nie sám, znie dodatok k textu Karola Lovaša na sociálnej sieti.

Podcast Karola Lovaša tu:

https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/317447/zamyslenie-o-nepodliezani?fbclid=IwAR0aKfOP1P2h63ovM3JNa_QDxnNkeIJ9tgKwo8sM60heQROE4FQhHcIriko

______________________

Žilinka zvozil NEGRAMOTNOSŤ Matovičovho poslanca: NEKOREKTNÝ, NEODBORNÝ a ŠTVAVÝ
ODMIETAM NEODBORNÉ A NEKOREKTNÉ BIČOVANIE EMÓCIÍ! Generálny prokurátor Maroš Žilinka toho má už plné zuby. V statuse na sociálnej sieti vysvetlil poslancovi Petrovi Kremskému (OĽaNO), že od poslanca Národnej rady SR by očakával viac. Nie len lživé,... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik