Ján Papuga: Môžu na nás zaútočiť…
20 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Ako bežný občan sa vážne obávam, že skrachovaní politici koalície nás ozaj zatiahnu do vojnového vraždenia," píše v názorovom článku pre denník Pravda, Ján Papuga, pedagóg, spisovateľ, aktivista, člen politickej strany Život – NS za školstvo.

Názor Jána Papugu s názvom "Môžu na nás zaútočiť…," zverejnený v denníku Pravda, preberáme v plnom znení.

Určite môžete nenávidieť prezidenta Putina, všelijako ho označovať a určovať jeho diagnózy. Aj v dejinách bude raz a navždy ten, ktorý rozpútal vojnu. Samozrejme, aj tie dejiny raz povedia, prečo to spravil. Súčasníci na toto hodnotenie nemajú, lebo nie sú schopní objektívneho a vyváženého prístupu.

Doba, keď si novinári publikujú svoje názory a nie pravú a nezaujatú publicistiku

Najmä v dobe, keď si novinári publikujú svoje názory a nie pravú a nezaujatú publicistiku. A je jedno, či sú z mainstreamu, či z alternatívy. Ale pokúsme sa aspoň počas čítania toho článku úplne odosobniť a zaujať nezávislý postoj k vojnovým konfliktom.  

Ak si študujete dejiny, tak viete, že akákoľvek forma pripojenia k jednej z bojujúcich strán znamenala priame pripojenie k vojne. Naši politici, ale aj veľká časť európskych vojnových štváčov zásobuje Ukrajinu rôznymi zbraňami. Najnovšie chcú dať tí naši ťažkopádne mysliaci a už odvolaní slovenskí „koaliční“ politici Ukrajine stíhačky, teda ďalšie vražedné nástroje.

Z hľadiska histórie je úplne jasné, čo tento akt znamená. Áno, mnohí sa domnievajú, že vedenie Ruska nepristúpi k napadnutiu iných európskych krajín, že nepoužije jadrové zbrane, že nezrealizuje bombardovanie na krajiny, ktoré zbroja Ukrajinu. Ale čo ak budú tieto stíhačky posledným klincom do rakvy? Čo ak ten podľa mnohých šialený Putin ozaj zaútočí. Aj na Slovensko? Veď to mnohí očakávajú, veď ho mnohí považujú za Hitlera, veď mnohí pred ruským režimom varujú. Tak je prirodzené, že sa to môže stať.

Ako bežný občan sa vážne obávam, že skrachovaní politici koalície nás ozaj zatiahnu do vojnového vraždenia. Ak títo gauneri hovoria, že žiadna mobilizácia nebude, že nebudeme viesť vojnu, že si Rusko nechá pokojne brnkať po nose, absolútne im neverím. A nie preto, že sú z najhoršej koalície v dejinách Slovenska, ale preto, že poznám históriu. Tak ako je aktuálna možnosť, že asi nezaútočia, tak je aktuálne to, že zaútočiť môžu. A nie je to poplašná správa, ale hypotéza založená na poznaní…  

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik