Ivana Stenzlová je mikrobiologička a strave sa venuje desiatky rokov. Po aktuálnom schválení hmyzu v potravinách sa čoraz viac ľudí informuje, ako s touto novinkou naložiť. A v akom množstve je hmyz v poriadku a v akom už nie?
V rámci relácie ODznova vznikol rozhovor s Ivanou.
-Kde najviac ľudia robili a robia chyby? Čo im najviac škodí?
-Má vôbec ľudský organizmus enzýmy a tráviace šťavy pripravené na spracovanie kobyliek vo
zvýšenom množstve?
-Ako si všímať označenie na obaloch potravín? Minule som čítala, že napríklad moje obľúbené
cukríky z detstva obsahujú už od dávna isté prímesi z chrobákov...
-Kde všade sú?
-Veľa ľudí dnes trpí na alergie. Pomaly každý druhý človek. Alergia je jedna vec ale mimo
alergie aké nežiadúce účinky môžem mať na nás konzumácia kobyliek?
-A čo deti? Treba mať pri deťoch ešte väčší výkričník?
-Má rodič právo dopytovať sa a zasahovať do zloženia produktov ktoré sa nakupujú do
školskej jedálne?
Smernica EU tu: eur-lex.europa.eu
Rozhovor je dostupný na YouTube, ale pozrieť si ho môžete aj priamo tu:
Pripravila a moderuje: Martina Valachová
Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.
Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik