Heger pritakáva Čaputovej: Úradnícka vláda? ABSURDNÉ!
18 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová neplánuje menovať úradnícku vládu. Aj podľa dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) by úradnícka vláda situáciu v parlamente nevyriešila, ale, naopak, zhoršila.

Prezidentka najprv rozbúrila vody, a potom sa dištancuje

"Úradnícka vláda nemá byť nástroj alebo páka na ovplyvňovanie poslancov. Je to nástroj na riadenie štátu. Je to zodpovedný krok, ktorý urobím vtedy, keď vláda Eduarda Hegera zlyhá závažným spôsobom v dôležitých kompetenciách, ktoré som naznačila v januárovom vyhlásení," uviedla hlava štátu pre televíziu Markíza.

Prezidentkino zlyhanie
Ide to mimo nej. Vlastne, rúti sa to mimo nej. Koalícia si z nej nič nerobí, prelamuje je vetá, hoci v tomto čase je prezidentka podľa Ústavy SR nadriadená vláde, ergo vládnemu parlamentnému valcu. Koalícia si pod jej dohľadom urobila z ústavy... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Heger: Neboli by sme pri moci? A čo na to Ukrajina!

Heger označil úvahy, že riešením situácie v parlamente by bolo vymenovanie úradníckej vlády, za absurdné. "Obávam sa, že by sa situácia ešte zhoršila. Obzvlášť v období, keď Slovensko musí byť stabilným partnerom v čase vojny na Ukrajine. Zabehnutí ministri implementujú prijatú pomoc v kríze, prijímajú a uvádzajú do života legislatívu, ku ktorej sme sa zaviazali v pláne obnovy," doplnil.

Pripomenul, že termín predčasných volieb je výsledkom dohody politických lídrov a súhlasu Čaputovej. "Od jeho schválenia neboli porušené žiadne dohody," skonštatoval. Hlava štátu má podľa neho voči poverenej vláde ústavné kompetencie. "A svoje právomoci môže uplatňovať aj voči zákonom prijatým na pôde parlamentu," dodal.

Vo štvrtok bola situácia ešte neúnosná, ale dnes...

Čaputová vo štvrtok (16. 2.) pre TASR uviedla, že súčasná politická situácia je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb. Národná rada SR mala v piatok rokovať o skoršom termíne, plénum však nebolo uznášaniaschopné. Opozícia prezidentku vyzvala k menovaniu úradníckej vlády. OĽANO aj SaS uviedli, že ak by ju prezidentka vymenovala, budú za skorší termín volieb. Predčasné voľby majú byť 30. septembra.

Čaputová sa vyvliekla zo zodpovednosti: TOTO odkázala parlamentu
Ak vymenuje prezidentka úradnícku vládu, našlo by sa zrejme v parlamente dosť hlasov na schválenie skoršieho termínu volieb, informuje TV Markíza. Čaputová však napokon všetkých opäť prekvapila. Neúnosná parlamentná smršť Čaputová vo štvrtok... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme