Blaha: Čaputová v RTVS bez oponentúry šíri HOAXY a VOJNOVÚ PROPAGANDU! Chmelár mu dáva za pravdu
18 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Toto je vyvážená diskusia vo verejnoprávnom médiu? Takto reagoval na reláciu RTVS Sobotné dialógy, kde bola hosťkou moderátorky Marty Jančkárovej prezidentka Zuzana Čaputová. "Nechcem vám kaziť sobotu, ale prezidentka bola v Slovenskom rozhlase, kde si spolu s ďalšou liberálkou Jančkárovou zanadávali na zlú opozíciu, ktorá chce mier a nechce zbrojiť Ukrajinu," chytá sa za hlavu na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha. Čaputová rozširuje klebety ako babka na trhu, pridal sa k nemu historik a politický analytik Eduard Chmelár.

Blaha: Dôvod, prečo udržuje túto nefunkčnú vládu pri moci, je jasný

"Najskôr Čaputová Slovensku oznámila, že v krajine je chaos, ale že ona s tým nehodlá nič robiť. A vraj máme byť radi, že predčasné voľby budú vôbec tento rok. To čo je, preboha? Je neuveriteľné, že takáto osoba mdlého rozumu je vo funkcii prezidenta. Ona si myslí, že ľudia na Slovensku žerú seno? Keby tlačila na koalíciu s ultimátom, že vymenuje úradnícku vládu, júnový termín už dávno mohol byť schválený," skonštatoval Blaha.

Podľa opozičného poslanca keby to oznámila dnes, tak ešte stále sa môže júnový termín schváliť. "Dôvod, prečo udržuje túto nefunkčnú vládu pri moci, je jasný a dnes ho potvrdila v priamom prenose - chce, aby vláda poslala stíhačky na Ukrajinu. Slovensko by sa tak stalo prvou krajinou, ktoré by sa takto otvorene zapojilo do vojny proti Rusku. A teraz sa podržte. Čaputová to obhajuje odvolaním sa na konšpiračnú teóriu, že vraj "neoficiálne" už stíhačky poslali aj iné krajiny. Prepáčte, ale ako sa hlava štátu môže odvolávať na babské reči, ktoré nevie nijako podložiť?," pýta sa Blaha.

Dodáva, že od Čaputovej sa ani neočakáva, že svoje klamstvá bude podopierať faktmi.

Prezidentka nás podľa politika ženie do vojny a ak konflikt bude aj kvôli nej eskalovať, môže dôjsť až k mobilizácii a jadrovej vojne. "Nikto nevie predvídať, ako to dopadne, keď budeme Rusko ďalej provokovať. Slovensko je v ohrození, a ľudia sa oprávnene boja, pretože pri moci sú vojnoví štváči ako Naď, Heger a Čaputová," upozorňuje.

Právnička Laššáková je priam fascinovaná Čaputovou: NEVIE SI UPRATAŤ ANI DOMA! (VIDEO)
Dôvodom fascinácie Laššákovej prezidentkou je aj to, že Čaputová, ktorá je opakovane, už po štvrtýkrát, jednou zo sto najvplyvnejších žien sveta, si nevie "upratať" na domácej politickej scéne. Judita Laššáková pripomína radosť v prezidentskom... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Toto je vyvážená diskusia vo verejnoprávnom médiu?

Blaha je presvedčený, že relácia Sobotné dialógy s moderátorkou Martou Jančkárovou bola jednostranná, bez oponentúry a prezidentka v nej šírila hoaxy a vojnovú propagandu. "Jančkárová v rádiu nadhadzuje otázky o "zlej časti opozície", ktorá šíri "hoaxy o mobilizácii". A potom tým svojim maznavým hláskom úlisne flochne: Čo si o tom myslíte, veľkomožná? Je to nebezpečné takto šíriť strach, odfrkne Čaputová. A obe si veselo hrkútajú, akí sú Fico a Blaha zlí, keď hovoria o rizikách eskalácie vojny. Toto je vyvážená diskusia vo verejnoprávnom médiu? Toto je žurnalistika?," pýta sa poslanec.

Podľa Blahu jedna nenávistná a militantná liberálna politička si bez oponentúry šíri svoju protiruskú propagandu a liberálna moderátorka jej nadbieha ako zaľúbená žabka. "Čaputová dnes opäť potvrdila, že je obyčajná vojnová štváčka, a že bude držať Matoviča pri moci až do septembra - všetko, čo táto vláda ešte dovtedy napácha, ide na jej triko," uzavrel Blaha.

Hostkou Marty Jančkárovej v relácii Sobotné dialógy 18. februára 2023 bola prezidentka Zuzana Čaputová, foto: RTVS.

Chmelár: Čaputová rozširuje klebety ako babka na trhu

"Len malá poznámka: keď už Zuzana Čaputová v Sobotných dialógoch zasa straší dezinformáciami, tak by ich nemusela sama šíriť. Tvrdiť bez overenia, že počula, že vraj už aj iné štáty darovali Ukrajine stíhačky, lebo jej to povedal najväčší klamár v Hegerovej vláde Jaro Naď, znamená rozširovať klebety ako babka na trhu," pridal sa k Blahovým obvineniam aj politický analytik Eduard Chmelár.

Prezidentka republiky by sa podľa neho jednak mala naučiť rozlišovať medzi súčiastkami a funkčnými strojmi a jednak by mala pochopiť, že v jej postavení je nedôstojné takto zavádzať verejnosť.

"A nebol to jediný prípad, kedy nehovorila pravdu. Podobne ako jej najobľúbenejší hulvát Jaro Naď sa nechala počuť, že tí, ktorí tvrdili, že po podpise vojenskej zmluvy s USA tu budeme mať jadrové zbrane, klamali, lebo nič také tu nie je a vraj ani nebude. Ale to je hrubá manipulácia s faktami. Jednak nikto z kritikov tejto zmluvy nič také nehovoril - varovali sme pred tým, že takáto zmluva to kedykoľvek umožňuje. To, čo hovorí Zuzana Čaputová, je taká bohapustá demagógia, akoby sa Taliansko bezprostredne po podpise DCA vysmievalo kritikom, že kde máte jadrové zbrane, všetko ste si vymysleli. No dnes ich tam už majú, a to práve na základe spomínanej zmluvy," píše Chmelár na sociálnej sieti.

Eduard Chmelár / Facebook/ECh

Najviac prispievajú k rozširovaniu dezinformácií podľa Chmelára tí, ktorí nerozlišujú medzi vedome zavádzajúcimi informáciami a nepohodlnými, ale overenými, ktorí sa nevedia vysporiadať s kritikou argumentáciou, ale jej kriminalizáciou. "Práve politici ako Zuzana Čaputová najviac prispievajú k tomu, že ľudia už neveria ničomu, takže sú v tomto hodnotovom zmätku náchylní uveriť hocičomu," uzavrel politológ.

Čaputová: O úradnícku vládu nie je skutočný záujem

Štvrtkové (16. 2.) vyhlásenie prezidentky vyvolalo zmiešané reakcie zo strany lídrov politických strán. Čaputová trvá na tom, že júnový termín je pre krajinu lepší vzhľadom na súčasnú politickú situáciu.

„Ale je to na poslancoch. To nie je moja dohoda s nimi. Môj akcept toho súvisel s tým, že neodvolám vládu Eduarda Hegera (OĽANO) z tohto dôvodu, ak presunú júnový termín na september. A toto platí. Tú vládu vymením za úradnícku vládu z úplne iných dôvodov,“ uviedla prezidentka v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógyÚradnícku vládu však vymenovať neplánuje.

Za problém úradníckej vlády považuje hlava štátu aj fakt, že by nastupovala v čase krízy. Jej členovia by sa preto museli oboznamovať s agendou.

„Nie je to jednoduchý krok, je to veľmi zodpovedný krok, ak bude treba, urobím ho. Ak to má nastať, tak to má byť veľmi zodpovedný krok, ktorý by viedol k lepšiemu spravovaniu vecí verejných. Nateraz vláda štát manažuje. Ak sa dostane na hranicu toho, že by malo dôjsť k závažnému zlyhaniu, som pripravená to urobiť,“ dodala.

Heger pritakáva Čaputovej: Úradnícka vláda? ABSURDNÉ!
Prezidentka Zuzana Čaputová neplánuje menovať úradnícku vládu. Aj podľa dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) by úradnícka vláda situáciu v parlamente nevyriešila, ale, naopak, zhoršila. Prezidentka najprv rozbúrila vody, a potom sa... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Čaputová: Stojíme na správnej strane dejín

Ďalšou témou bola aj zahraničná politika, prezidentka je presvedčená, že v tejto situácii stojíme na správnej strane dejín. Dúfa, že to tak aj ostane. Tým, že pomáhame Ukrajine aj prostredníctvom vojenskej pomoci, sa vojenský konflikt od nás podľa jej slov vzďaľuje. Zároveň sa vyjadrila aj k možnému darovaniu uzemnených stíhačiek MiG-29 pre Ukrajinu.

“Je potrebné, aby vláda spolu s ústavnými právnikmi našla základ v tejto zvláštnej situácii v ktorej sme, keďže máme odvolanú vládu, aby to bolo ústavne v poriadku,” priblížila.

Zuzana Čaputová: Odmietam prehadzovanie si loptičky a zodpovednosti
Prezidentka SR Zuzana Čaputová nebude hazardovať so špičkovými odborníkmi, ktorí by mohli byť súčasťou úradníckej vlády, len aby donútila politikov prijať skorší termín predčasných parlamentných volieb. Vyhlásila to v diskusnej relácii RTVS Sobotné... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme