AKCIA VALENTÍN: NAKA žiada pre košického župana Trnku väzbu! Hrozí mu až 12 rokov
18 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Vyšetrovateľ podal návrh na väzobné stíhanie Richarda Redaya a Rastislava Trnku. Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci akcie Valentín sedem osôb. Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie do väzby dvoch obvinených, Richarda Redaya a Rastislava Trnku. Potvrdila to hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

AKCIA VALENTÍN

NAKA OBVINILA 5 OSÔB, PRE DVE Z NICH ŽIADA  AJ VÄZBU, informuje Polícia SR na svojich stránkach.

V rámci akcie VALENTÍN príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali sedem osôb. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie piatim osobám, Richardovi Redayovi, Rastislavovi Trnkovi, Martinovi Sojkovi, Jánovi S. a Antonovi Triščovi za pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe (§ 266 ods. 1, ods. 3 písm. a/ Trestného zákona) spáchaný formou spolupáchateľstva.

"Vyšetrovateľ podal podnet na návrh na vzatie dvoch obvinených do väzby, Ing. Richarda R. a Ing. Rastislava T. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie," píšu muži zákona.

Žilinka zvozil NEGRAMOTNOSŤ Matovičovho poslanca: NEKOREKTNÝ, NEODBORNÝ a ŠTVAVÝ
ODMIETAM NEODBORNÉ A NEKOREKTNÉ BIČOVANIE EMÓCIÍ! Generálny prokurátor Maroš Žilinka toho má už plné zuby. V statuse na sociálnej sieti vysvetlil poslancovi Petrovi Kremskému (OĽaNO), že od poslanca Národnej rady SR by očakával viac. Nie len lživé,... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Hrozí im 7 až 12 rokov

Spolu s košickým županom Rastislavom Trnkom NAKA zadržala ďalších 6 osôb. Okrem dodávateľa predražených teplomerov pre kraj Richarda Redaya sú medzi nimi mestská a krajská poslankyňa Zuzana Slivenská (nezávislá), riaditeľ Správy ciest Košického kraja Anton Trišč či konateľ a spolumajiteľ firmy Tempus – Trans Martin Sojka.

Zoznam všetkých zadržaných zverejnil aj denník Korzár, podľa ktorého Slivenskú vypočuli na NAKA len v pozícii podozrivej, nie obvinenej. Ostatní zadržaní sú obvinení pre pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní spáchaný formou spolupáchateľstva. Vzhľadom na škodu veľkého rozsahu im hrozí 7 až 12 rokov.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic už potvrdil, že obvinenia zadržaných osôb sa týkajú kauzy teplomerov. Zo zoznamu obvinených je pravdepodobné, že to platí aj pre kauzu sypačov, ktorú ako prvý zverejnil Korzár v lete 2021.

Pri teplomeroch išlo o nákup 205 kusov za zhruba 180-tisíc eur, kraju ich dodal Trnkov známy Reday za dvojnásobnú cenu oproti tej, za ktorú rovnaké teplomery od rovnakého výrobcu nakupovali Banskobystrický a Nitriansky kraj.

Podozrivé obstarávanie štyroch sypačov (nákladné vozidlá značky Tatra na údržbu ciest) bolo zákazkou za 1,3 milióna eur. Košickej župe ich dodala firma Tempus – Trans. Takmer identické vozidlá nakúpila prešovská župa o 100-tisíc eur za kus lacnejšie ako košická.

Proamerická pravica sa nepozviecha sama! Zachrániť ju môže iba PELLE!
Proamerická pravica na Slovensku je v dezolátnom stave! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Podľa opozičného poslanca ak neodhlasujú predčasné voľby v júni, v septembri to pre nich môže byť Armageddon. Už ich môže... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme