Žilinka zvozil NEGRAMOTNOSŤ Matovičovho poslanca: NEKOREKTNÝ, NEODBORNÝ a ŠTVAVÝ
18 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

ODMIETAM NEODBORNÉ A NEKOREKTNÉ BIČOVANIE EMÓCIÍ! Generálny prokurátor Maroš Žilinka toho má už plné zuby. V statuse na sociálnej sieti vysvetlil poslancovi Petrovi Kremskému (OĽaNO), že od poslanca Národnej rady SR by očakával viac. Nie len lživé, nekompetentné a štvavé reči na Facebooku.

"V súvislosti s podaním obžaloby na guvernéra Národnej banky Slovenska Ing. Petra Kažimíra pre prečin podplácania na Špecializovaný trestný súd, predseda výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský vo FB statuse dňa 16. februára 2023 vyzval Ing. Petra Kažimíra na podanie demisie a taktiež uviedol: „ASI SA SPOLIEHA, ŽE HO ZASA ZACHRÁNI Mr. 363 – GENERÁLNY PROKURÁTOR ŽILINKA.“, citoval Kremského rozčúlený Žilinka na sociálnej sieti.

Kremský nevie o čom hovorí

Voči uvedenému tvrdeniu poslanca Národnej rady SR sa generálny prokurátor dôrazne ohradil. "Považujem ho za absolútne NEKOREKTNÉ, NEODBORNÉ a vyslovené s jediným cieľom – pokračovať v BIČOVANÍ NEGATÍVNYCH EMÓCIÍ proti mojej osobe, ako generálnemu prokurátorovi SR."

"V prvom rade, mimoriadny opravný prostriedok podľa § 363 a nasl. Trestného poriadku je procesným inštitútom prípravného konania trestného. Podaním obžaloby na obvineného sa KONČÍ PRÍPRAVNÉ KONANIE a teda aj ZANIKÁ PRÁVOMOC GENERÁLNEHO PROKURÁTORA SR konať o návrhu na postup podľa § 363 Trestného poriadku. Za danej procesnej situácie podsúvať verejnosti špekuláciu o spoliehaní sa obvineného, že ho „zasa zachráni Mr. 363 – generálny prokurátor Žilinka“, je odborne nenáležité, zavádzajúce a s ohľadom na označenie mojej osoby, aj ODPORUJÚCE ELEMENTARNEJ SLUŠNOSTI, ktorú by som od poslanca Národnej rady SR očakával," zvozil Žilinka negramotnosť Matovičovho poslanca.

"Mimochodom, ak pán poslanec Národnej rady SR použil slovo „zasa“, poznamenávam, že ako generálny prokurátor SR som v trestnej veci obvineného Petra Kažimíra nikdy OSOBNE NEKONAL a o jeho návrhu na zrušenie právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní NEROZHODOVAL," uzavrel Žilinka.

Peter Kremský / Zdroj: TASR - Jakub Kotian

"PETER KAŽIMÍR - ODSTÚPTE A NEROBTE SLOVENSKU HANBU," k tomuto vyzval na sociálnej sieti Kremský Kažimíra.

"Guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra znova dobieha jeho nečistá minulosť. Už pred rokom a pol som ho vyzval, aby odstúpil, keď bol obvinený z korupcie. Dodnes tak neurobil. Navrhol som vtedy vo finančnom výbore parlamentu dokonca uznesenie, ktorým som chcel vládu vyzvať, aby sa zaoberala jeho odvolaním. Neprešlo, pretože mi zablokovali spolu s opozíciou aj koaliční partneri SAS a Sme rodina. Prečo asi?," kládol otázku poslanec.

"Dnes je guvernér Kažimír už obžalovaný, znova ho preto vyzývam, aby čo najskôr podal demisiu a nerobil Slovensku hanbu. Asi sa spolieha, že ho zasa zachráni Mr. 363 - generálny prokurátor Žilinka. Spravodlivosti však neslobodno brániť, pravda raz aj tak vyjde najavo. Verím, že sa dočkáme skoro," splietal nepravdivo na facebooku ďalej.

Heger pritakáva Čaputovej: Úradnícka vláda? ABSURDNÉ!
Prezidentka Zuzana Čaputová neplánuje menovať úradnícku vládu. Aj podľa dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) by úradnícka vláda situáciu v parlamente nevyriešila, ale, naopak, zhoršila. Prezidentka najprv rozbúrila vody, a potom sa... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme