USA si ten plynovod "odpykajú"?
17 | 02 | 2023 I Milan Laca

Novinár Seymour Hersh varoval Spojené štáty pred vážnymi následkami likvidácie  „Nord Stream“.

Zničenie Nord Streamu bude mať hrozné následky pre Spojené štáty, povedal  Seymour Hersh v rozhovore pre Democracy Now .
Následky
"Politické dôsledky budú pre nás kolosálne. Biden a jeho ľudia v Bielom dome odmietli toto vyšetrovanie a naďalej ho odmietajú a zároveň získavajú súhlas tlače - The New York Times z nejakého dôvodu už na túto tému nepíše a ignoruje to. Politické dôsledky pre nás uvidíme v dlhodobom horizonte, dokonca až po potenciálne vystúpenie niektorých krajín z NATO, pretože pre  Bidena je  oveľa viac dôležité pokračovať vo vojenskom konflikte, v ktorom nevyhrá,“ povedal Hersh.
Soros o vojne: Víťazstvo Ukrajiny bude znamenať ROZPAD Ruska!
Americký miliardár maďarského pôvodu George Soros sa vo štvrtok vyjadril, že prípadná porážka Moskvy vo vojne na Ukrajine by viedla k rozpadu "Ruskej ríše". To by podľa neho postsovietske republiky iba uvítali, píše portál dnes24.sk. „Krajiny... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Diana Zaťková
Proti Európe
Výbuchy na ruských plynovodoch označil Hersh za sabotáž, namierenú proti Európe. Verí, že jedným z cieľov týchto akcií je, opäť demonštrovať ich úplnú závislosť od USA. Okrem toho, publicista predpokladá, že táto situácia poškodí NATO, keďže účty za elektrinu a plyn sa v európskych krajinách mnohonásobne zvýšili.
Odzbrojiť Rusko
Reportér tiež pripomenul vyhlásenie ministra zahraničia Anthonyho Blinkena, ktorý povedal, že Rusko už nebude môcť používať svoj plyn ako zbraň. Podľa Herscha táto myšlienka dominuje v USA už viac ako 20 rokov. "Toto nie je nová téma. Ropa nás straší, je to  peklo, ruská ropa a plyn vždy strašili   Washington peklom," uzavrel Hersh.
Kto je to?
Seymour Hersh je známy americký novinár, nositeľ Pulitzerovej ceny (1970) za vyšetrovanie masakry neozbrojených civilistov americkými vojakmi počas vojny vo Vietname. Minulý týždeň zverejnil článok o svojom vyšetrovaní havárie na ruských exportných plynovodoch pod Baltským morom. Podľa jeho slov americkí potápači počas cvičení Baltops 2022 nastražili výbušniny pod Nord Stream a Nord Stream 2 a o tri mesiace neskôr ich odpálili Nóri. "Prezident Joe Biden sa navyše po viac ako deviatich mesiacoch tajných rozhovorov s tímom národnej bezpečnosti rozhodol pre sabotáž", tvrdí novinár. Dôvodom sa údajne stali Bidenove obavy, že Nemecko, ktoré dostáva plyn z Ruska cez Nord Stream, sa nebude chcieť podieľať na vojenskej pomoci Ukrajine. Washington tieto obvinenia popiera.
 
Washington zamlčiava NAJVÄČŠIU KATASTROFU v nedávnej histórii USA
Dňa 3. februára zažilo Ohio jednu z najväčších katastrof spôsobených človekom v novodobej histórii USA. Počuli ste o tom niečo? Väčšina Američanov tiež nie. Washington totiž ohrozenie vlastného obyvateľstva prekryl neutíchajúcimi správami o... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok