SEN VERONIKY REMIŠOVEJ! Neuveriteľné, čo chce presadiť!
17 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Veronika Remišová chce vzkriesiť iniciatívu, ktorú predstavila pred rokom. Chce blokovať na sociálnych sieťach.

Má ísť o blokovanie nenávistného obsahu na sociálnych sieťach.

Dočasne poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová už takmer pred rokom pre Startitup prezradila, že jej rezort pripravuje  ambiciózny návrh zákona.

V rozhovore pre denník Startitup prezradila aj viac!

"Ministerstvo kreuje zákon, ktorý by mal bojovať proti hejtu a nenávistným komentárom  na sociálnych sieťach. Prešiel však už takmer rok a Remišovej vízie sa zatiaľ nepretavili do konkrétneho predloženého materiálu," píšu.

Návrh zákona, ako uviedla Remišová nielen „žije“, ale nabral už vraj aj reálne legislatívne kontúry.

„Máme návrh zákona pripravený, ide o to, aby platformy prebrali zodpovednosť za škodlivý a nebezpečný obsah, ktorý šíria. Ak sociálne siete alebo platformy zarábajú miliardy eur na rozoštvávaní a nenávistných prejavoch, tak by za to mali niesť aj zodpovednosť,“ prezradila pre Startitup podpredsedníčka vlády, predsedníčka strany Za ľudí, ktorá sa v prieskumoch stabilne drží na hranici od 1 - 2 percent, čo znamená, že šance jej strany byť stranou v parlamente sú nulové.

Zatiaľ ale do 30. septembra môže úradovať.

NAKA zasahuje na východe Slovenska, medzi zadržanými aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka
Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v piatok od skorých ranných hodín na východe Slovenska. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. "Ide o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok