Právnička Laššáková je priam fascinovaná Čaputovou: NEVIE SI UPRATAŤ ANI DOMA! (VIDEO)
18 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Dôvodom fascinácie Laššákovej prezidentkou je aj to, že Čaputová, ktorá je opakovane, už po štvrtýkrát, jednou zo sto najvplyvnejších žien sveta, si nevie "upratať" na domácej politickej scéne.

Judita Laššáková pripomína radosť v prezidentskom paláci z vplyvnej hlavy štátu. Keby ňou však bola, tak minimálne pozná svoje kompetencie a koná podľa nich. Laššáková podotýka, že možno tak robí zo strachu z toho, že v najbližších prezidentských voľbách nebude do tejto pozície opäť zvolená.

A podľa právničky sa toho prezidentke na nezvolenie „zbiera“ dosť. Od menovania Matoviča, cez nerozhodnosť po odvolaní vlády, až po prístup k paragrafu 363, ktorý prezidentka nedávno nechala posúdiť Ústavným súdom.

Malé pripomenutie

Dňa 8. decembra 2022 sa na FB stránke prezidentského paláca objavil status, ktorý Laššáková cituje:

Screenshot / Judita Laššáková | Prezidentský palác sa teší z toho, že slovenská prezidentka bola už po štvrtýkrát zaradená medzi 100 najvplyvnejších žien sveta

Kto šíri demagógiu

„Tvrdiť o prezidentských kompetenciách, že je ich dosť, potom, že nie, treba k nim pridať, a potom zase ich je dosť a vlastne teraz nemáte žiadne kompetencie... Skúste nezavádzať občanov. A keď vám to nejde, tak skúste zamestnať normálnych poradcov,“radí prezidentke právnička, ktorú fascinuje uvažovanie hlavy štátu. Laššáková neberie do úvahy prezidentkin súhlas s odzbrojovaním armády SR, ale na druhej strane je prezidentka schopná prijať hasičov, ktorí pomáhali v Turecku po zemetrasení.  Toto Laššáková označila za pokrytectvo. „Je to veľmi pokrytecké a je to jedna z vašich hlavných čŕt.“

V prezidentských voľbách už neoslní

„Dokázali ste dvakrát vymenovať toho istého človeka. Raz na post predsedu vlády SR a potom na ministra financií. A dnes sa tvárite, ako osoba, ktorá za nič nemôže. Môžete. Aj keby som dokázala zažmúriť obe oči nad tým, že ste Igora Matoviča vymenovali za predsedu vlády, nemali ste ho vymenovať za ministra financií druhýkrát. To bola vaša chyba,“prihovára sa právnička prezidentke.

AKCIA VALENTÍN: NAKA žiada pre košického župana Trnku väzbu! Hrozí mu až 12 rokov
Vyšetrovateľ podal návrh na väzobné stíhanie Richarda Redaya a Rastislava Trnku. Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci akcie Valentín sedem osôb. Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie do väzby dvoch obvinených, Richarda Redaya a... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďalšia prezidentkina chyba

„Potom, ako si s vami Národná rada doslova vytrela zadok, hneď na druhý deň ste nevymenovali novú vládu,“ vyčíta prezidentke Laššáková, ktorá je presvedčená, že prezidentka to neurobila z obavy, že ostane bez podpory médií. Upozorňuje však, že tú bude mať do toho momentu, kým sa médiá nedozvedia, že kandidátom Globsecu je pán Korčok.

„Na toho vy mať nebudete čo sa týka prejavu a aj toho, že on toho pokazil menej, čo sa týka mainstreamových médií, ako vy,“upozorňuje prezidentku Laššáková  pripomína jej len pár problémov, ktoré sú od momentu pádu vlády pripísateľné prezidentke.

Nemá kompetencie?

„Ak ich nemáte, tak potom by ma zaujímalo, podľa čoho vás časopis Forbes už štvrtý rok zaraďuje medzi sto najvplyvnejších žien na svete. Bojíte sa vymenovať nového ministra vnútra, ktorý by mohol odvolať policajného prezidenta a dosadiť tam svojho vlastného?“Pýta sa Laššáková a upozorňuje, že po zatknutí Rudolfa Kusého teraz polícia vzniesla obvinenie Rastislavovi Trnkovi (obaja z KDH).

Paragraf 363

Laššákovú zaujíma, prečo prezidentka nedávala paragraf 363 na Ústavný súd vtedy, keď ho vo svoj prospech použil pán Rizman.

„Pre svoju prestíž už neviete urobiť nič. Tie komentáre, ktoré vám ľudia vypisujú, sú slabým odvarom toho, čo počujem pri stretnutiach s ľuďmi. A veľmi veľa ľudí mi hovorí, že vás volilo, ale že takú chybu už nikdy viac neurobí. Skúste povedať, akú máte vy sama víziu,“vyzýva právnička prezidentku. Neočakáva však, že sa bude radiť s bývalými prezidentmi, ktorí jej povedia, že robí osudovú chybu. Pretože tá nie je osudová pre ňu, ale každého jedného občana, ktorý dopláca na prezidentkino nerozhodovanie.

„Takže pani prezidentka, zamyslite sa nad sebou a začnite čítať Ústavu Slovenskej republiky,“ uzatvára Laššáková.

Chýba jej nezávislosť súdnej moci

Prezidentka Zuzana Čaputová 26. januára na Ústavnom súde napadla paragraf 363 Trestného poriadku. Podľa nej neprimerane zasahuje do nezávislosti súdnej moci.

„Nezávislosť súdnej moci je potrebné strážiť. O to viac v mladej demokracii, akou je Slovensko. Zákonné dôvody relativizácie rozhodovacej činnosti súdov preto musia byť reštriktívne, jasné a vyvážené. V prípade terajšieho znenia paragrafu 363 takáto proporcionalita chýba,“uviedla prezidentka.

Žilinka zvozil NEGRAMOTNOSŤ Matovičovho poslanca: NEKOREKTNÝ, NEODBORNÝ a ŠTVAVÝ
ODMIETAM NEODBORNÉ A NEKOREKTNÉ BIČOVANIE EMÓCIÍ! Generálny prokurátor Maroš Žilinka toho má už plné zuby. V statuse na sociálnej sieti vysvetlil poslancovi Petrovi Kremskému (OĽaNO), že od poslanca Národnej rady SR by očakával viac. Nie len lživé,... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme