Ľudia ich už majú dosť, tupí, slepí a hluchí to však nevidia
17 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Prieskumy sú neúprosné. Tým, ktorí si samoľúbo navrávajú "politici", dávajú jasne najavo, čo si o ich "politikách" myslia voliči. Oni síce blahosklonne mávajú rukami v štýle "viete, ach, no, tie prieskumy...", ale v podstate na občanov zvysoka oné. Oni totiž "oné" na všetko, okrem ich vlastných úchyliek, fantasmagórií, diletantstiev a demokratických zvrhlostí. To je ich jediná skutočná politika v praxi Slovenska po voľbách v roku 2023.

Ešte zo starej gréčtiny vieme, že politika je umenie spravovať štát. Oni, tí naši liberálno-koaliční a hlavoštátni, však predstavujú politiku diktatúr. Schopnosť štát totálne zdemolovať, na štátnosti si poutierať podrážky a s občanmi si vytrieť, no, zas to oné. Nuž a prieskumy im signalizujú, že voliči hlúpi až tak, ako politici, určite nie sú. Na posúdenie v akom stave je štát, zvaný Slovensko, netreba žiadne tituly ani z Harvardu, ani z Oxfordu, dokonca ani tie kúpené, ukradnuté, získané podvodmi. Na schopnosť vedieť a poznať stačí elementárna životná skúsenosť - tú nikto v pancierovanej limuzíne nikdy nezíska, slušnosť, empatia a najma ľudová múdrosť.

Nehaňte ľud...

Pamätáte si na Andreja Sládkoviča? Tak potom jedna pripomienka pre samoľúbych diktátorov: "Nehaňte ľud môj, že ľud je mladý, klebetárski posmievači! V mladom sa veku ide do vlády, starému sila nestačí; keď predkov nemal — a či ich nemal, ktorí prežili čas zlatý? — čo bys’ sa mu ty zato posmieval? Na potomkov on bohatý.

"Nehaňte ľud môj, slepí sudcovia! Že ľud môj je len ľud sprostý; často sú múdri hlúpi ľudkovia dľa súdu svetskej múdrosti: Počuješ? Spieva slovenské pole, spievanky zrodia Homérov;
len ľúbosť útlu spievajú hole, no budú aj bohatierov."

Nehaňte ľud náš, Slovenský, vy tam z vašich mocenských piedestálov, na ktorých sa do krvi ruvete už iba o ohlodanú korisť!

Nuž tak ten výskum

Ani nemohol povedať nič iné, ako povedal.To, že sekty a kaviarenské spolky sa blížia k hranici zvoliteľnosti, má svoju logiku. Neúprosnú. Sú odtrhnutí od života, nedokážu si ani len predstaviť, ako žijú naozajstní obyčajní ľudia, hnusne nás všetkých podviedli, oklamali, zneužili, výhradne vo svoj vlastný mocenský a materiálny prospech. Účet za takéto ich správanie im bude vytriezvením. V lepšom prípade pôjdu na najsmradľavejšiu časť smetiska slovenských dejín, prípadne "iba" niekam do parlamentných zákutí. Tam však bude treba tiež riadne vyvetrať. Nad vládou štátu však už moc mať nebudú. Dokonca ani pionieri v paláci. Dokonca ani na niektorých veľvyslanectvách. Prieskum ukazuje, že občania vyjadrujú potrebu prinávratiť sivo voľbách 2020 im ukradnutý a zneužitý štát.

Dzurinda už neožije

Aj keby na Slovensku napli svaly všetci ideológovia všetkých goríl a majdanov. A neožije aj preto, že priveľa malých, zbytočných, neužitočných, sprofanovaných a kariéristických "politikov" chce tiahnuť do volieb samostatne. Berme to skôr tak, že iba ak odoberú hlasy tým stranám súčasnej "pravice", ktoré, žiaľ, ešte stále majú šancu preplaziť sa cez päť percentnú hranicu a to je jediná ich vskutku pozitívna zásluha. Ak by totiž nebolo politického smogu či planktónu, OĽaNO a SaS by vo voľbách získalo viac, ako avizujú prieskumy. Len nech sa modrí žoldnieri snažia, robia štátu vlastne dobrú službu. Spolu s absolútne kurióznymi a vždy uziapanými expertkami na všetko. Či jablkami a iným ovocím.

Pohľad na vrcholy prieskumov

Tie patria už naozaj dlhodobo (až na jednu výnimku), nejde teda o žiaden sezónny či náladový výkyv, stáliciam slovenskej politiky. Najvyššia priečka dôveryhodnosti - HLAS, striebro SMER, na bronzovom stupienku sa umiestnila strana, o ktorej nikto nič nevie, iba to, že z jej radov ľud bavila vždy veselá Irenka a že ju vedie akýsi neviditeľný Michal. A že stranu, ako takú, miluje pani prezidentka, veď pochádza z jej odchovu. A, mimochodom, už to je varovným zdvihnutým prstom pre voličov. Kollárovci sa nám potácajú kdesi uprostred miním a maxím, napokon, oni sa vždy potácajú, variujú, kalkulujú, kde by sa im samotným hodilo asi tak najlepšie byť. Biznis potrebuje dobrú intuíciu a tú oni majú. Nuž a Sulíkovci? Ešte chvíľu budú aj oblečení aj nahí a v Liberálnom dome budú po voľbách môcť zvýšiť produkciu halušiek.

Voľby budú o predsedovi vlády

Budú o tom, koho by voliči chceli na čele štátu, v ktorom ten predchádzajúci premiér či dokonca dvaja predchádzajúci premiéri po voľbách 2023 zničili všetko, čo mohli, dokonca aj celospoločenské nálady a slušnosť a civilizovanosť ako takú. Spoločenský dopyt je doslova hladný po človeku na čele výkonnej moci štátu, ktorý je schopný konsenzu, ktorý sa vie usmiať, má slušnú komunikáciu, má prax i prehľad toho, čo si takáto funkcia vyžaduje a na čo vlastne v štáte je a je tiež schopný predostrieť po predchádzajúcich rokoch temna aspoň akú-takú víziu čohosi pozitívneho pre občanov. Potrebujeme totiž sociálny štát, spravodlivý štát, štát bez nenávisti, zla, bez politických podvodov, bez straníckych kreatúr, ktoré hlasujú tak, ako sa ich vodca vyspí. Ale aj bez predĺžených rúk kohosi v pozadí, kto nás ženie do strašného a možno aj tragického rizika. Ponuka v tomto smere tu je, zas až tak zúfalé, ako straší Matovič a jeho cirkus, to nikdy nebude. Práve naopak a vedia to aj trápni klauni pod šapitó s principálom Hegerom v smutnej hlavnej úlohe.

PRIESKUM! NEUVERÍTE, kde skončilo OĽaNO a kde PS
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali vo februári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 18,9 percenta hlasov. Nasleduje Smer-SD so 16,3 percenta a Progresívne Slovensko (PS) s 13,7 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme