VIDEO: Tlačová beseda Naďa a Káčera
16 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Tu sa ťažko píše aj titulok. Vo štvrtok (16. 2.) na poludnie ministri odvolanej vlády Jaroslav Naď (OĽaNO) a Rastislav Káčer zorganizovali tlačovú besedu pri príležitosti ročného výročia ruskej invázie na Ukrajinu.

Ministri pripomenuli, že pomoc Ukrajine je naša povinnosť, pretože ak padne Ukrajina, Rusi sa určite nezastavia na hraniciach. Ministri sa zúčastnili na stretnutí s veľvyslancami, kde bola slovenská diplomacia vyhodnotená ako najlepšia za ostatných 30 rokov.

Máme lepší kredit, ako za Fica

„Jeden z diplomatov ocenil slovenskú diplomaciu, ktorá má najvyššiu dôveryhodnosť za ostatných 30 rokov,“uviedol Káčer s tým, že nezabudol pripomenúť, že to nie je ako za Ficových vlád.

Pomoc blížnemu a pragmatizmus v najsilnejšom slova zmysle – to sú podľa Káčera dva dôvody, prečo sme povinní pomáhať Ukrajine v jej boji s Ruskom.

„Keď sa pozrieme, akým spôsobom napadlo Rusko Ukrajinu, takým istým spôsobom môže napadnúť aj nás,“ upozornil Káčer s tým, že ak by padla Ukrajina, „máme to expanzívne, agresívne Rusko na našich hraniciach, čo nemôžeme pripustiť.“

Naša vláda podľa jeho slov nie je pro-ukrajinská, ale takto si musíme chrániť svoju suverenitu. Dotkol sa aj toho, že dodávky zbraní

„Nikto nedodal viac zbraní na Ukrajinu, ako Rusko,“konštatoval Káčer reagujúc na tvrdenia, že čím viac zbraní sa dodá na Ukrajinu, tým dlhšia bude vojna.

Pán Boh pomáhaj! Poslanci prijali uznesenie, ktorým Rusko označili za teroristický štát!
Národná rada (NR) SR opätovne odsúdila ruskú agresiu na Ukrajine a vyjadrila podporu nezávislosti a zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny. Odsúdila rozsiahle útoky Ruska na civilné obyvateľstvo, civilné objekty a kľúčovú energetickú... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Podľa Naďa netreba strašiť

Veľvyslanci pri okrúhlom stole vyzdvihli Slovensko, že nikdy sme nemali také veľké slovo v rámci EÚ, ako teraz. Zdôraznil slová Káčera, že podpora Ukrajiny je aj v našom záujme a Smer-SD podľa neho už „píše pozývací list“ pre ruské vojská.

„Budeme pomáhať toľko, koľko budeme vedieť, aby sa Ukrajinci bránili, lebo to je zodpovedné. Robíme všetko pre to, aby sa na Slovensku zachoval mier, lebo Rus ak vyhrá na Ukrajine, nezastaví sa na hranici,“poznamenal Naď s tým, že ak bude nutné, Slovensko siahne aj na ďalšie technické vybavenie ozbrojených síl s tým, že od spojencov získame modernejšiu techniku.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme