Stanovisko hnutia OĽANO: Prezidentka vytvára chaos
16 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

"Poslanecký klub OĽANO nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze k zmene termínu predčasných volieb," píše na sociálnej sieti Igor Matovič (OĽaNO) a vyznieva to tak, že sa snaží iba predĺžiť túto agóniu a zmätok, ktorý vláda vnáša medzi ľudí.

Zároveň uviedol, že nerozumieme otočke prezidentky Zuzany Čaputovej o 180 stupňov, keďže sama iniciatívne septembrový termín ponúkla ako akceptovateľnú možnosť, na ktorú nadviazala dohoda bývalých koaličných strán. "Vyhovárať sa na prípadnú poslaneckú iniciatívu poslancov nie je zo strany prezidentky poctivé, keďže skorší termín nezabráni žiadnej poslaneckej iniciatíve a hlavne, ona ako prezidentka má pri každom návrhu v rukách právo veta."

V závere tradične skonštatoval: "Pani prezidenta takýmto konaním zbytočne vnáša chaos do spoločnosti a nahráva tak mafiánom a extrémistom v súčasnej opozícii."

Remišová to cíti podobne

Strana Za ľudí uviedla, že nebude v žiadnom prípade podporovať "cirkus" Smeru-SD v súvislosti s iniciovaním júnového termínu predčasných parlamentných volieb.

"Okrem toho, z hľadiska legislatívnej smršte je úplne jedno, či voľby budú v júni alebo v septembri, pretože všetky dôležité parlamentné schôdze prebehnú do júna. Nevidíme dôvod, aby sme v strane Za ľudí robili komparz Smeru pri akýchkoľvek jeho návrhoch," uviedli pre TASR z tlačového oddelenia strany.

Peter Pellegrini: Všetko majú v rukách prezidentka a SaS
VIDEO: Hlas- SD výzýva prezidentku Čaputovú, aby ešte dnes vystúpila pred Národnou radou a požiadala poslancov o zmenu termínu predčasných volieb. Zároveň Peter Pellegrini na štvrtkovej tlačovej besede strany Hlas-SD vyzval stranu SaS, aby prevzali... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Eka Balašková / TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme