Predvolebné zázraky, zrazu prešiel aj opozičný návrh
16 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

V prospech občana koaličníci neurobia nič. Iba pred voľbami. Ale aspoň "zariadia" čo najneskorší vstup zákonov pre občanov do platnosti. Tak sa zachovali tie karikatúry na zástupcov ľudu z radov koalície v parlamente k návrhu Pellegriniho "Hlasákov" - aby sa dôchodky zvyšovali vzhľadom na infláciu dvakrát ročne. Ale starkí sa ešte tento rok tešiť naozaj nemôžu.

Ak aj by náhodou bol pseudoargument, že takéto zvýšenie nemá zdroje v rozpočte, tak nech si rozhádaní koaličníci radšej predvolajú Matoviča a vytrieskajú mu jeho populistické choromyseľné návrhy z hlavy.

Ak sa dožijú budúceho roka

Tak dôchodcom potom určite pomôže, že dôchodky na Slovensku sa budú valorizovať viackrát do roka v prípade, ak dôchodcovská inflácia dosiahne minimálne 5 percent. Novelu zákona o sociálnom poistení, ktorú predložili nezaradení poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD, Národná rada SR konečne schválila. Niečo sa muselo stať, keď po dlhom čase schválil parlament nejaký zákon aj v prospech občanov Slovenska, nielen Bruselu, Ukrajine a Severoatlantickému paktu. A doslova zázrak nastal, lebo bol schválený na návrh opozičného Hlasu.

Zmena v praxi

Dôchodkové dávky sa tak budú zvyšovať kedykoľvek počas roka v prípade, že rast cien prekročí 5 percent od bezprostredne predchádzajúceho zvýšenia dôchodkov. Štatistický úrad SR v tom prípade bezodkladne oznámi Sociálnej poisťovni zistenú dôchodcovskú infláciu. Poisťovňa má začať vyplácať vyššie dôchodky dva mesiace od oznámenia. Výnimkou má byť posledný štvrťrok, kedy sa tento postup už nepoužije. Zvyšovanie dôchodkov k 1. januáru bude vždy oproti dávke vyplácanej k 1. januáru predchádzajúceho roka, nie dávke zvýšenej v priebehu roka. ďalší zázrak sa udial, keď poslanci schválili aj pozmeňujúci návrh Erika Tomáša, ktorým sa "rozmrazia" minimálne dôchodky, ktorých výška sa niekoľko rokov nemenila. Opätovne sa tak do zákona zavedie naviazanie minimálneho dôchodku na výšku životného minima.

Duševné malomocenstvo bezmocnej moci

A prečo to trvalo tak dlho? Ťažko očakávať iný prístup od duševne neduživých a mravne zaostalých, či dokonca ignorujúcich mravnosť ako takú. Sú veľmi ľahko identifikovateľní, často stačí na ich poznanie iba to, že otvoria ústa. Nikdy neurobia nič, keď sa žiada urobiť aspoň čosi. Nie sú schopní ani len si všimnúť to „čosi“. Na prvom mieste im ide o ich moc v zmysle nadvlády a možnosti ovládať, potom o ich moc a napokon o ich profit z tej moci. Bez nej boli, sú a navždy budú nulami, v niektorých prípadoch hneď dvomi nulami. Do volieb nezostáva veľa času, aj keď sa to nezdá. Dobre si pamätajte, kto a ako vás v parlamente zastupuje, kto si všíma, ako ťažko sa vám žije. A "stíhačkárov" či extrémnych populistov, ktorí zbadajú človeka iba počas predvolebnej kampane, nasľubujú mu od päťstoviek až po raj na zemi čokoľvek a po voľbách na neho i vlastné sľuby kašlú, pošlite do najtemnejších zákutí politickej histórie Slovenska!

Anna Belousovová:Na Ukrajine sa nebojuje za Slovensko!
"Na Ukrajine sa nebojuje za Slovensko! Na Ukrajine sa bojuje za záujmy Západu,t.j.hlavne USA ! Každý kto chce ísť za ich záujmy umierať, má cestu otvorenú." Citát Anna Belousovová. Národniarka Anna Belousovová reaguje na sociálnej sieti na... Čítať ďalej
15 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme