Peter Pellegrini: Všetko majú v rukách prezidentka a SaS
16 | 02 | 2023 I Eka Balašková / TASR

VIDEO: Hlas- SD výzýva prezidentku Čaputovú, aby ešte dnes vystúpila pred Národnou radou a požiadala poslancov o zmenu termínu predčasných volieb. Zároveň Peter Pellegrini na štvrtkovej tlačovej besede strany Hlas-SD vyzval stranu SaS, aby prevzali zodpovednosť za to, že povalili spoločne s opozičnými stranami povalili vládu. Mali by nie len otvoriť rokovanie schôdze, ale aj zahlasovať za skorší termín konania volieb.

Hlas-SD už nedávno v pozmeňovacom návrhu predložil termín konania predčasných volieb na 24. jún, ktorý neprešiel len kvôli poslancom SaS. Pellegrini apeluje aj na prezidentku, ktorý by mala konať razantnejšie a vracať parlamentu zákony, ktoré nepomáhajú občanom a mohli by napáchať škody do budúcnosti.

Požiadavka na SaS

Pellegrini požiadal SaS, aby prehodnotila svoj postoj v otázke termínu konania predčasných volieb. Podľa neho práve SaS by mohla pomôcť nie len schôdzu otvoriť, ale aj zahlasovať za júnový termín predčasných volieb. Pripomenul, že tento návrh už získal 75 poslaneckých hlasov, no chýbali práve hlasy SaS.

„Je to SaS, ktorá najprv spolu s Hlasom povalila vládu pre jej neschopnosť, a následne tejto odvolanej vláde umožnila vládnuť ešte takmer rok po jej páde. Ak SaS nezmení svoj postoj, preberá plnú zodpovednosť za ďalšie vyčíňanie Igora Matoviča, za pokračovanie hlbokej politickej krízy a za neschopnú vládu, ktorá zlyhala vo všetkých oblastiach," dodal Peter Pellegrini.

VIDEO: Tlačová beseda Naďa a Káčera
Tu sa ťažko píše aj titulok. Vo štvrtok (16. 2.) na poludnie ministri odvolanej vlády Jaroslav Naď (OĽaNO) a Rastislav Káčer zorganizovali tlačovú besedu pri príležitosti ročného výročia ruskej invázie na Ukrajinu. Ministri pripomenuli, že pomoc... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Pani prezidentka, konajte!

„Ak pani prezidentka myslí vážne svoje slová o skoršom termíne predčasných volieb, nech vezme do rúk opraty a zmení sa z komentátorky na hlavu štátu. Nech oznámi torzu vládnej koalície, že ak sa neschváli termín predčasných volieb v júni, odoberie poverenie vláde Eduarda Hegera a vymenuje úradnícku vládu. Nech nepodpíše ani jeden návrh zákona, ktorý priamo neslúži na pomoc ľuďom, ale nech parlamentu vracia škodlivé zákony, ktoré schvaľuje náhodnými väčšinami a bez akejkoľvek predvídateľnosti," vyhlásil líder Hlasu Peter Pellegrini.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme