Nové sankcie, nový optimizmus...
17 | 02 | 2023 I Milan Laca

USA oznámili veľké sankcie G7 proti Rusku.

Námestníčka ministra zahraničných vecí  Nulandová oznámila nový balík sankcií proti Rusku k 24. februáru.
A zas udrieme!

Victoria Nulandová informovala o  novom balíku protiruských sankcií, ktorý pripravili Spojené štáty  a ich partneri v G7. Píše  o tom agentúra RIA Novosti.

NATO podrží Ukrajinu a bude zbrojiť
Viac pomoci Ukrajine a zvýšené odstrašovanie: Stoltenberg – o dohodách medzi ministrami obrany NATO. Ministri obrany krajín NATO sa na stretnutí dohodli na zvýšení podpory Ukrajine, posilnení vlastných prostriedkov na odstrašovanie a vypracovaní... Čítať ďalej
15 | 02 | 2023 | Milan Laca

Na výročie...

Sankcie prijmú ku dňu začiatku "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine,  24. februára. Ako spresnila Nulandová, nové obmedzenia ovplyvnia dodávky high-tech zariadení a vojensko-priemyselného komplexu.

Uvidíte!

„Okolo 24. februára uvidíte veľký nový balík sankcií zo strany USA aj našich partnerov G7,“ povedala Nulandová. Sankcie sa podľa nej dotknú aj oblastí, voči ktorým už Washington a jeho spojenci prijali  obmedzenia. 

Ruské zdroje potrebujeme...

Veľvyslanci Európskej únie  sa nedohodli na desiatom balíku sankcií proti Rusku. Nemecko a Taliansko  nepodporili nové obmedzenia kvôli návrhu na zákaz dovozu syntetického kaučuku. Poradca amerického prezidenta JakeSullivan však  bude 22. februára v Briseli  diskutovať s veľvyslancami EÚ o uvalení protiruských sankcií .

Máte našu podporu!

Námestníčka ministra zahraničných vecí Victoria Nulandová je presvedčená, že „Ukrajina bojuje za návrat celého svojho územia v rámci svojich medzinárodne uznaných hraníc“ Americká administratíva podporuje snahu  Kyjeva znovu získať kontrolu nad všetkými územiami, ktoré Washington považuje za časti Ukrajiny. Západ, podľa nej, mieni v budúcnosti posilniť vojenský potenciál Ukrajiny. „Pozeráme sa nielen na to, čo bude Ukrajina okamžite potrebovať pre bojové akcie, ale myslíme aj na budúcnosť ukrajinských ozbrojených síl“. Podľa Nulandovej ide o to, že ukrajinské ozbrojené sily „majú schopnosť zabrániť Rusku v návrate“ k použitiu sily proti Ukrajine. 

Rusi vraj dosiahli svoje ciele
Rusko už na Ukrajine dokázalo dosiahnuť strategické ciele. Noviny Global Times napísali, že Rusko dosiahlo všetky strategické ciele na Ukrajine v rámci "špeciálnej operácie". Tak ako? Rusko dosiahlo kľúčové strategické ciele počas špeciálnej... Čítať ďalej
15 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme