Generál Viktorín: ŠAFÁRENIE NAĎA POKRAČUJE
17 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

MO SR Vám nepatrí a ani nebude. To nefunguje ako Vaša predaná mimovládka! Skonštatoval to na sociálnej sieti generál vo výslužbe Jozef Viktorín na margo vyčíňania povaleného ministra obrany Jara Naďa v posledných dňoch. A Viktorín sa obul aj do prezidentky. "Len sa divím kde je vrchný veliteľ OS SR a prečo Vám dovolí šafáriť s majetkom, ktorý Vám nepatrí. Alebo Vám to priamo prikázala?"

"Naď je stratený viac než si všetci myslíme. Zaznelo vyjadrenie, že vraj „keby nedal MiG-29 na Ukrajinu, bol by zodpovedný za hospodárske škody spôsobené štátu”. Tu je potrebné si uvedomiť, že týmto sa priznal a predbežne už sľubuje ich dodanie. A pri jeho intelekte sa nedivím, že neočakával taký odpor zo strany verejnosti a politikov. Tu mu pripomínam zákon o Ozbrojených silách, ktorý jasne definuje úlohy Ozbrojených síl (paragraf 4 a 4a a ďalej)," obul sa generál vo výslužbe do povaleného ministra obrany.

Len tu je jeden problém, myslí si Viktorín. Že OS SR dnes vzdušný priestor nekontrolujú! "A za to ste zodpovedný Vy, spoločne s vládou SR. Tu neobstojí , že spojenci nám pomôžu. Vy ste totiž tieto možnosti Slovensku a OS SR zobral a obmedzil im plnenie úloh zo zákona. Argumentácia, že môžete, lebo „Vaši právnici“ povedali, je zlá. Prečo? Lebo tých právnikov nikto nepozná a hlavne Vy ich platíte. Tak aké iné stanoviská očakávate?"

Stanovisko hnutia OĽANO: Prezidentka vytvára chaos
"Poslanecký klub OĽANO nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze k zmene termínu predčasných volieb," píše na sociálnej sieti Igor Matovič (OĽaNO) a vyznieva to tak, že sa snaží iba predĺžiť túto agóniu a zmätok, ktorý vláda vnáša medzi... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Viktorín pripomína, že štátny majetok nie je Naďovým vlastníctvom a, chválabohu, ani nebude. "MO SR Vám nepatrí a ani nebude. To nefunguje ako Vaša predaná mimovládka."

Podľa generála aj Naďove vyjadrenie, že musí byť v Ramsteine, Bruseli a nemá čas sa zúčastniť mimoriadneho rokovania NR SR, je ďalší dôvod, že už stačilo. "Pohŕdanie našim parlamentom je absolútnym dnom z Vašej strany. Len sa divím kde je vrchný veliteľ OS SR a prečo Vám dovolí šafáriť s majetkom, ktorý Vám nepatrí. Alebo Vám to priamo prikázala?," pýta sa Viktorín na prezidentku Čaputovú.

Na obrázku môže byť 4 ľudia a stojaci ľudia

Zuzana Čaputová, Jaroslav Naď, foto: FB/Jozef Viktorín

Káčer s Naďom: Ak padne Ukrajina, Rusi sa určite nezastavia na hraniciach

 

Vo štvrtok (16. 2.) na poludnie ministri odvolanej vlády Jaroslav Naď (OĽaNO) a Rastislav Káčer zorganizovali tlačovú besedu pri príležitosti ročného výročia ruskej invázie na Ukrajinu.

Ministri pripomenuli, že pomoc Ukrajine je naša povinnosť, pretože ak padne Ukrajina, Rusi sa určite nezastavia na hraniciach. Ministri sa zúčastnili na stretnutí s veľvyslancami, kde bola slovenská diplomacia vyhodnotená ako najlepšia za ostatných 30 rokov.

Pomoc blížnemu a pragmatizmus v najsilnejšom slova zmysle – to sú podľa Káčera dva dôvody, prečo sme povinní pomáhať Ukrajine v jej boji s Ruskom.

CNN o STRACHU NA ZÁPADE: Munícia mizne, mizne a mizne. Na Ukrajinu
Na Západe sa šíri jedna obava. Podľa americkej spravodajskej stanice CNN sa o nej nehovorí veľmi nahlas, ale „všetci o nej vedia“. Z arzenálov západných armád rýchlo mizne zo skladov munície. Prehĺtajú ju ukrajinské delá, ukrajinské mínomety,... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

„Keď sa pozrieme, akým spôsobom napadlo Rusko Ukrajinu, takým istým spôsobom môže napadnúť aj nás,“ upozornil Káčer s tým, že ak by padla Ukrajina, „máme to expanzívne, agresívne Rusko na našich hraniciach, čo nemôžeme pripustiť.“

Naša vláda podľa jeho slov nie je pro-ukrajinská, ale takto si musíme chrániť svoju suverenitu.

„Budeme pomáhať toľko, koľko budeme vedieť, aby sa Ukrajinci bránili, lebo to je zodpovedné. Robíme všetko pre to, aby sa na Slovensku zachoval mier, lebo Rus ak vyhrá na Ukrajine, nezastaví sa na hranici,“ poznamenal Naď s tým, že ak bude nutné, Slovensko siahne aj na ďalšie technické vybavenie ozbrojených síl s tým, že od spojencov získame modernejšiu techniku.

Zdroj: Facebook | Generál Jozef Viktorín

Viktorín: Národným záujmom SR je bezpečnosť občanov Slovenska a hlavne MIER

"Argumentácia, že na Ukrajine ide o Slovensko, je taká istá hlúposť akou bola téza, že misia v Afganistane je dôležitá pre bezpečnosť v Európe. Výsledok sme všetci videli," reaguje Viktorín na slová povalených ministrov.

Podľa generála vo výslužbe je národným záujmom SR bezpečnosť občanov Slovenska a hlavne MIER. Mier pre nás a hlavne budúce generácie. "Slovensko potrebuje múdrych politikov, nie týchto zblúdencov. Skončili v decembri a stále pokračujú. Tak pani prezidentka, ste na rade. Ako sa zachováte? Zasa okrúhly stôl o ničom? Alebo používanie bonmotov z marketingového šlabikára? Stále viac a viac strácate kredit a toto ľudia neprehliadnu."

Viktorín upozorňuje, že je stále viac a viac racionálne uvažujúcich politikov či už v Maďarsku, Rakúsku, Chorvátsku alebo Švajčiarsku. Uvedomujú si, že podporovať vojnu je zločin a nič tieto kroky neospravedlní. "Pomáhať sa dá inak. A určite to nie je zbraňami," uzavrel Viktorín.

VIDEO: Tlačová beseda Naďa a Káčera
Tu sa ťažko píše aj titulok. Vo štvrtok (16. 2.) na poludnie ministri odvolanej vlády Jaroslav Naď (OĽaNO) a Rastislav Káčer zorganizovali tlačovú besedu pri príležitosti ročného výročia ruskej invázie na Ukrajinu. Ministri pripomenuli, že pomoc... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik