Danko: Káčerove vyjadrenia sú neprípustné (VIDEO)
16 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Andrej Danko, predseda SNS tvrdí, že Slovensko nemôžu riadiť amatéri. Ako dôkaz uvádza problém Slovenska v energetickej kríze, ale tiež nedávny výrok odvolaného ministra zahraničia, Rastislava Káčera.

Ten začiatkom februára vytiahol veľmi výbušnú tému – slovensko-maďarské vzťahy, na čo reagovala aj strana Aliancia, združujúca slovenských Maďarov. Podľa Danka je nutné uvedomovať si historické súvislosti. Tiež pripomína, že Káčer nikdy nebol naklonený Orbánovi a že ani ako minister si podobné výroky nemôže dovoliť. Danko pripomína, že je nutné vzdať úctu obetiam, no do budúcnosti budovať čo najlepšie vzťahy.

Spolupráca s Ruskom

„Dnes je najväčším problémom Slovenska energetika a ceny, ktoré zabíjajú firmy,“myslí si Andrej Danko, ktorý kritizuje „idiotizmus, ktorý tu máme“.

„Na základe snahy o zelené energie v Nemecku bolo zatvorených 17 atómových elektrární, lebo sa povedalo, ž to už nie je zelený zdroj. Dnes atómové elektrárne sú zeleným zdrojom. Chvála Bohu, že aj my sme otvorili, keďže sme dostali z Ruska palivo,“ pripomína predseda SNS.

„Keď my máme šesťdesiat percent produkcie z atómových elektrární a môžeme si dovoliť vyprovokovať Rusov dodávkami zbraní na Ukrajinu, že sa voči nám zatnú,“ poukazuje na ďalší problém predseda SNS a duplikuje svoj názor, že ak je niečo dobré, treba to kúpiť bez ohľadu na krajinu pôvodu. Jediné, čo ho vždy zaujímalo, bol záujem Slovenska. „Pomôcť Slovensku sa dá, ale riadiť štát nemôžu amatéri.“

Danko: Ruské peniaze (západu) nesmrdia?
Andrej Danko (SNS) kritizuje slovenskú prezidentku a premiéra za to, že pozastavili všetky projekty v Ruskej federácii. Reaguje tak na Mychajla Podoľaka, ktorý v nedeľu priniesol informáciu, že za rok trvania ruskej invázie na Ukrajinu, ruský trh... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Návrat ku Káčerovmu výstupu

Káčer v relácii TV Markíza Na telo plus 7. februára pripustil, že pokiaľ by sa Rusku podarilo zabrať Ukrajinu, čelili by sme hrozbe nároku na naše územie od Maďarska.

"Keby bol býval Vladimir Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ," odpovedal na otázku, či v najbližších rokoch hrozí, že sa Maďarsko dopracuje k územným nárokom na Slovensko. Možnosť maďarských nárokov je podľa Káčera témou.

Tento výrok povereného ministra pobúril viacerých politikov. Nesúhlasne reagovali Matovič, aj Gyimesi. Káčer na nich neskôr reagoval v zmysle. že jeden je nikto a o druhom nevie, kto je.

Maďarská karta

„Prekáža mi, keď nás niekto chce použiť a zneužiť vo volebnej kampani. Maďarská karta je späť. Svojou reakciou na nešťastné vyjadrenia ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera ju vytiahli a hodili do politického ringu veľmajstri slovenského populistického politického bulváru Igor Matovič a György Gyimesi," uvádza sa v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa Aliancie Klára Magdeme.

Gyimesi a Matovič vyzývajú Káčera: Má sa ospravedlniť!
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Matovič si myslí, že ak by... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Dobré vzťahy s Maďarskom sú nevyhnutnosť

Danko pripomína, že SNS bola 4 roky vo vláde s maďarskou stranou a upozorňuje na svoje priateľské kontakty s maďarskými vrcholovými politikmi. Pripomína, že vzťahy Slovenska s Maďarskom sú vzhľadom na historické krivdy veľmi citlivá téma a Danko pripomína, že nik nechce, aby dopadli, ako tie ukrajinsko-ruské.

Káčerov vzťah k Orbánovi

„Poznám pána Káčera. Keď som bol predseda parlamentu a chodil som na návštevy do Budapešti, nemohol ma doprevádzať, lebo mal vo veľa veciach takéto názory,“ pripomína Danko.

„To, že Káčer neznáša Orbána, to všetci vieme. Keď je minister zahraničných vecí, tak sa tak nemôže vyjadrovať,“kritizuje Danko ministra. Danko sa podľa svojich slov vždy snažil, aby sme mali dobré vzťahy vo V4.

Na také vyjadrenia nemal právo

„Ale tak nezodpovedne otvárať ich, je na okamžitú demisiu ministra zahraničných vecí. V novodobej histórii si žiaden minister nedovolil otvoriť takúto otázku. On nemá právo hovoriť, čo sa mu prisnije,“myslí si predseda SNS. Tiež sa mu nepáči, ako Káčer dehonestoval Matoviča. O regulárnom víťazovi volieb povedať, že je „nikto“, je podľa Danka elementárna ľudská neúcta, myslí si Danko, ktorý má s Matovičom čisto korektný vzťah.

Andrej Danko prosí opozíciu: Neriskujte!
Predčasné voľby sú na Slovensku téma ostatných dní. V utorok popoludní v NR SR prebehne hlasovanie o ich termíne. V tejto súvislosti sa na sociálnych sieťach vyjadril aj predseda SNS, Andrej Danko. Ten vyzval parlamentné opozičné strany, aby s... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

V koho prospech by bol náš spor so susedom

„Čo bolo, už nezmeníme. Vzdajme úctu obetiam. Ale v novodobej ére sa nehádajme o takých veciach, ktoré by si želali za západe,“ hovorí Andrej Danko a upozorňuje, že práve na západe sa z toho budú tešiť a Slovensko napredovať nebude. Aj vďaka žabomyším vojnám a racionálne riešenia nikoho nezaujímajú.

https://t.me/andrejdanko/831

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme