Chystali ste sa 25. do Bratislavy na zhromaždenie? Zostaňte doma (VIDEO)
17 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Napriek tomu, že iniciatíva Slovensko na prvom mieste avizovala zhromaždenie už dávno, nakoniec sa 25. 2. konať nebude. RNDr. Ján Baránek – vedúca postava organizačného tímu v OZ Nádej a sloboda, vo svojom videu vysvetľuje, prečo.

Baránek vysvetľuje, že zhromaždenie v Bratislave je odložené. Prečo sa tak rozhodli, mieni Baránek vysvetliť v najbližších dňoch. Aby však predišiel dohadom uviedol, že sa nezľakli a dôvody sa verejnosť dozvie včas. Stretnutie bolo avizované už na októbrovej akcii, ktorá sa za účasti rečníkov z radov odbornej, ale i laickej verejnosti, ktorá sa konala v Košiciach.

Podrobnosti neskôr

„Avizovali sme protest na 25. 2., ale s ľútosťou vám musím povedať, protest nebude. Keď, tak bude preložený. Dôvody sa dozviete čoskoro. Zatiaľ poviem len toľko, že sú to technicko-politické dôvody. V priebehu snáď 10-14 dní sa dozviete podrobnosti, prečo,“hovorí Ján Baránek.

Bez špekulácii

„Poprosil by som vás rešpektovať toto naše rozhodnutie a nedomýšľať si, nech v tom nie je nejaký ľudový folklór, alebo niečo podobné. Vydržte, dôvody sa dozviete. Sú relevantné a keď ich budete počuť, tak predpokladám, že sa s nimi stotožníte,“je presvedčený RNDr. Baránek.

Nezľakli sa

„Na našom odhodlaní meniť veci k lepšiemu, sa absolútne nič nemení. Ani sme sa nezľakli, ani sme sa nenechali vystrašiť, či niečo podobné. Skôr naopak. Práve, že tie dôvody sú opačné. Rozhodli sme sa pre účinnejšie kroky, ktoré sú v nejakom strete záujmov s tým protestom, ktorý mal byť 25. Dôvod je presne opačný, ako nejaký strach, alebo nejaké stiahnutie sa do kúta,“ predchádza Baránek zbytočným fámam.

Symbolický dátum

Na prvom stretnutí z radu avizovaných podujatí, ktoré sa konalo 28. októbra 2022 v Košiciach, nevystúpili žiadni politici, len občianski aktivisti (Milan Markovič, prof. Ján Šafin...) a rečníci z radov odbornej verejnosti (JUDr. Štefan Harabin, Jozef Holjenčik...). Cez telemost sa spojili s podobnou demonštráciou, ktorá však mala v Prahe ďaleko vyššiu účasť.

AKTUÁLNE! Zhromaždenie, Slovensko na 1. mieste: Môžete mať krásny byt s bazénom, ale akonáhle nemáte prístupné energie, je vám to zbytočné
Slovensko na 1. mieste - zhromaždenie, na ktoré sme vás pozývali niekoľkými článkami aj my. Sledujeme priebeh stretnutia 17:45 - znejú hymny Najskôr Slovenskej republiky, následne aj Česká hymna, prítomní sa za skandovania poďakovania... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik