Čaputová konečne pochopila - ako Fantozzi v 12. minúte druhého polčasu
16 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Čaputová svojim dnešným vyhlásením potvrdila, že zradila Slovákov. Uviedol to na sociálnej sieti podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha v reakcii na štvrtkové vyhlásenia prezidentky. Hlava štátu je podľa opozičného poslanca len obyčajná alibistka, ktorá sa chce hrať na chutnú. Pritom sama koalícii umožnila absurdný septembrový termín predčasných volieb. To, že sú voľby v septembri, je Čaputovej zásluha, pridal sa i Matovič.

Čaputová: Situácia je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb

Súčasná politická situácia, charakterizovaná legislatívnou parlamentnou smršťou, ohrozujúcou ústavné princípy a verejné financie, je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb, uviedla vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Dianie v parlamente pripomína skôr chaos než zodpovednú správu vecí verejných," skonštatovala hlava štátu. Obrátila sa zároveň na politických lídrov, aby sa postarali o nápravu.

Blaha: Kričali sme, že vláda bez mandátu bude čistý chaos

"Keď mohla žiadať predčasné voľby v júni, tak sa na to vykašľala a koalícii oznámila, že v pohode je aj september. Kričali sme, že vláda bez mandátu bude čistý chaos. Že tu bude legislatívny bordel. Že to bude s Matovičom pre Slovensko katastrofa. A čo robila Čaputová?," reaguje na vyjadrenia prezidentky Blaha.

Zdroj: FB / Ľuboš Blaha | Členovia Smeru-SD

Podľa neho sa madam teraz zobudila. "Akoby sa nechumelilo. Šípkový kaktus. Z juesej. Sa prebral. Dobré ráno. Kde bola doteraz? Až keď Matovič začal chrliť svoje atomofky, ktoré môžu komplet zničiť Slovensko, Čaputová konečne pochopila - ako Fantozzi v 12. minúte druhého polčasu. Doteraz si sedela na kábli. A teraz, keď už bolo o všetkom rozhodnuté, odrazu vykrikuje, že treba voľby skôr," nedáva si smerák servítku pred ústa.

Čaputová je však podľa opozičného poslanca len obyčajná alibistka, ktorá sa chce hrať na chutnú. Pritom sama koalícii umožnila absurdný septembrový termín. "Nesie rovnakú vinu ako Sulík a Matovič. A vie, že ľudia to vedia a vinia ju za to, čo sa deje na Slovensku. Nepomôže jej to. Zradila Slovákov, keď im mohla pomôcť. A dnes už hrá iba trápne divadlo," myslí si Blaha.

Jej najvyššie hlavorodie zrazu žiada voľby skôr
Dostala befel odniekiaľ, alebo precitla? "Situácia si žiada skorší termín predčasných volieb" - vyhlásila zrazu prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Doslova na prahu mimoriadnej parlamentnej schôdze, na ktorej by sa na návrh SMERU malo... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Matovič: To, že sú voľby v septembri, je Čaputovej zásluha

"Prezidentka Zuzana Čaputová sa pri zmene názoru na termín predčasných parlamentných volieb riadi prieskumom." Toto zase tvrdí líder OĽANO Igor Matovič.

Matovič vyhlásil, že hoci prezidentka bola najprv za skorší termín volieb, následne iniciatívne prišla s tým, že vie žiť so septembrom. "To, že sú voľby v septembri, je jej zásluha. To, že ju to dodatočne mrzí, pretože si pozrela nejaký prieskum, to mi je ľúto," povedal v parlamente novinárom. Dodal, že prezidentka "všetko robí podľa prieskumu".

OĽaNO: Prezidentka vytvára chaos

"Poslanecký klub OĽANO nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze k zmene termínu predčasných volieb. Nerozumieme otočke prezidentky Zuzany Čaputovej o 180 stupňov, keďže sama iniciatívne septembrový termín ponúkla ako akceptovateľnú možnosť, na ktorú nadviazala dohoda bývalých koaličných strán," sprostredkoval Matovič na sociálnej sieti stanovisko OĽaNO k mimoriadnej schôdzi, ktorú zvolal Smer.

"Vyhovárať sa na prípadnú poslaneckú iniciatívu poslancov nie je zo strany prezidentky poctivé, keďže skorší termín nezabráni žiadnej poslaneckej iniciatíve a hlavne, ona ako prezidentka má pri každom návrhu v rukách právo veta. Pani prezidenta takýmto konaním zbytočne vnáša chaos do spoločnosti a nahráva tak mafiánom a extrémistom v súčasnej opozícii," uzavrela OĽaNO.

Predčasné parlamentné voľby sa majú konať 30. septembra. Opozícia žiadala skorší, májový, respektíve júnový termín volieb, za konanie volieb do konca prvej polovice roka sa najskôr prihovárala aj prezidentka. Bola však ochotná akceptovať aj septembrový termín. 

Hlasy o konaní volieb v skoršom termíne ako na konci septembra však neutíchajú, v stredu (15. 2.) ho označili za potrebný aj bývalí prezidenti SR.

Peter Pellegrini: Všetko majú v rukách prezidentka a SaS
VIDEO: Hlas- SD výzýva prezidentku Čaputovú, aby ešte dnes vystúpila pred Národnou radou a požiadala poslancov o zmenu termínu predčasných volieb. Zároveň Peter Pellegrini na štvrtkovej tlačovej besede strany Hlas-SD vyzval stranu SaS, aby prevzali... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Eka Balašková / TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme