Budú rokovania? Americký generál povedal viac
16 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Americký generál Mark Milley nevylučuje možnosť rokovaní medzi Ruskom a Ukrajinou, píše Financial Times .

"Do jari zostáva už len niekoľko týždňov, ale toto je len horizont plánovania. Každú chvíľu je možnosť začať mierové rozhovory," odpovedal na otázku, či už uplynula chvíľa pre diplomaciu.

Podľa armády sa však obe strany „celkom rigidne držia svojich cieľov“.

Mark Milley povedal, že súčasný konflikt je odrazom lekcie z druhej svetovej vojny, že "agresiu" môže zastaviť iba vojenská moc, hoci poznamenal, že v stávke je ruský jadrový arzenál. "V tomto konkrétnom prípade hovoríme o veľkej krajine s jadrovými zbraňami, takže musíme byť mimoriadne opatrní," povedal generál.

Západní politici neustále hovoria, že Ukrajina musí poraziť Rusko na bojisku a zvýšiť dodávky zbraní a vojenského materiálu. Kremeľ odpovedal, že vojenská pomoc zásadne nič nevyrieši, len predĺži utrpenie ukrajinského ľudu. Podľa tlačového tajomníka prezidenta Ruska Dmitrija Peskova budú ciele špeciálnej operácie dosiahnuté, o jej budúcnosti a úspechu niet pochýb.

Budú mať Rusi problém?
O azyl v Spojených štátoch požiadal vývojár ruských bombardérov Tu-160. Koncom decembra utiekol do USA vývojový inžinier ruských strategických bombardérov Tu-160. Požiadal o azyl a sľúbil, že sa podelí o cenné informácie pre USA. Utečenec Píše o... Čítať ďalej
15 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme