Rado Baťo, exporadca Andreja Kisku šokuje! Zverejnil spomienky na volebnú kampaň
15 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Podrobnosti z volebnej kampane Andreja Kisku sa objavili na sociálnej sieti. Zverejnil ich bývalý poradca prezidenta Andreja Kisku, Radoslav Baťo. Aj po rokoch má z niektorých situácií husiu kožu. 

"Najpodivnejší zážitok z volebnej kampane Andreja Kisku prišiel pred druhým kolom. Hlavným hrdinom bola kačka" píše na sociálnej sieti exporadca Andreja Kisku, Rado Baťo.

"K obvineniam z úžery a spojenectva so scientológmi pridal Smer v druhom kole príbeh z deväťdesiatych rokov, ako Kiskovci pri kúpe nehnuteľnosti na Kysuciach pripravili o strechu nad hlavou viaceré rodiny - nebola to pravda. Došlo aj na ďalšie kolo letákov do novinových schránok. Terčom útoku bola tentoraz Kiskova názorová a hodnotová prelietavosť" spomína Rado Baťo.

Autori pamfletu podľa neho vytiahli citáty z jeho knihy Cesta manažéra z pekla, v ktorej okrem iného opisuje svoj svetonázorový vývoj.

"Kiska sa v knihe zmieňuje, že v mladosti neúspešne podal prihlášku do komunistickej strany. Spomína fascináciu judaizmom a východnými náboženskými filozofiami, ako sú budhizmus a taoizmus. „Chcete mať takého prezidenta?“ pýtali sa autori letákov," spomína Baťo.

Ďalej už pokračuje o Robertovi Ficovi

"Počas tlačovej konferencie premiéra Fica pár dní po prvom kole prišiel jeden z najčudnejších okamihov kampane. Prinútil nás pochybovať, či nácviky diskusií mimo kancelárie neboli málo paranoidné. V súvislosti s kauzou scientológ sa objavila Kiskova komunikácia so ženou, ktorej pokrstil knihu. Urobil to na základe jej žiadosti, nelustroval ju, nevidel dôvod krst odmietnuť. Ukázalo sa, že pani spisovateľka na neho získala kontakt cez scientologické združenia, pre ktoré prednášal o manažmente," myslí si Fico.

"Z ďalšieho kostlivca v skrini sme neboli práve nadšení. Obávali sme sa, že pribúdajúce „dôkazy“ o kontaktoch Kisku so scientológmi začínali vyzerať ako priveľká zhoda náhod. Obzvlášť v politike, v ktorej nie je dôležité, aké veci sú, ale ako vyzerajú. Sergej Michalič to na stretnutí, kde sme krst rozoberali, komentoval slovami: „Keď niečo kváka ako kačka, chodí ako kačka, vyzerá ako kačka, je to kačka.“ Pripomína Baťo.

"O niekoľko dní, počas Ficovho príhovoru pre novinárov, riaditeľ tlačového oddelenia úradu vlády Erik Tomáš posunul premiérovi papierik. Kamera na ňom zachytila napísané slovo kačka. „Keď niečo kváka ako kačica, chodí ako kačica, vyzerá ako kačica, je to kačica,“ povedal vzápätí Fico, ktorý vysvetľoval, prečo je jeho súper scientológ. Na štábe sme onemeli. Ak to bola zhoda okolností, bola to neuveriteľná zhoda okolností. Aj po rokoch mám husiu kožu, keď si na to spomeniem." 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik