Poliaci už kľučkujú
16 | 02 | 2023 I Milan Laca

Poľské ministerstvo obrany vysvetlilo odmietnutie presunu stíhačiek F-16 na Ukrajinu z dôvodu ich nedostatku.

Minister národnej obrany Mariusz Blaszczak vyhlásil, že Varšava má obmedzený počet moderných stíhačiek, takže nebude môcť poslať na Ukrajinu lietadlá F-16.
Myslia na seba

Chcem zdôrazniť, že Poľsko má príliš málo moderných stíhačiek na to, aby sa mohlo zúčastniť na takomto programe,“ povedal Mariusz Blaszczak po summite ministrov obrany NATO v Bruseli. Poľsko má, podľa neho, v prevádzke 48 stíhačiek F-16. "Ozbrojené sily si už objednali stíhačky F-35 a kórejské FA-50, ale dodávky si vyžadujú čas", dodal minister.

Rusi vraj dosiahli svoje ciele
Rusko už na Ukrajine dokázalo dosiahnuť strategické ciele. Noviny Global Times napísali, že Rusko dosiahlo všetky strategické ciele na Ukrajine v rámci "špeciálnej operácie". Tak ako? Rusko dosiahlo kľúčové strategické ciele počas špeciálnej... Čítať ďalej
15 | 02 | 2023 | Milan Laca

Nech dajú iní

Poľský minister obrany sa domnieva, že niektoré krajiny majú modernejšie stíhačky. Ubezpečil, že vláda podporuje myšlienku transferu lietadiel z týchto štátov na Ukrajinu. Blaszczak zdôraznil, že Poľsko nemá námietky proti presunu stíhačiek do Kyjeva z iných krajín NATO.

Aj preniér odmieta

Poľský premiér Mateusz Morawiecki 9. februára povedal , že Varšava nebude prvá,  kto dodá bojové lietadlá Ukrajine. Zdôraznil, že pre Poľsko prvoradá  jeho vlastná bezpečnosť.

Dajú iní?

Médiá predtým informovali, že určití predstavitelia americkej administratívy lobujú za presun stíhačiek F-16 ukrajinskej armáde. Americký prezident JoeBiden povedal „nie“ na otázku novinárov, či dodajú F-16 ukrajinskej armáde. Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že nevylučuje možnosť dodania lietadiel Ukrajine. Médiá tiež napísali, že Paríž študuje žiadosť Kyjeva  o výcvik ukrajinských pilotov.

NATO sa už dávno chystalo proti Rusku
Generálny tajomník NATO Stoltenberg priznal, že aliancia sa na konflikt na Ukrajine pripravovala už od roku 2014. To, čo sa deje na Ukrajine, je pokračovaním konfliktu, ktorý sa začal v roku 2014, vyhlásil na tlačovej konferencii v Bruseli... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik