Kto manipuluje voľby vo veľkom a kdekoľvek?
15 | 02 | 2023 I Milan Laca

Novinári odhalili štruktúru tímu Jorge, ktorá ovplyvnila voľby po celom svete.

Konzorcium novinárov z popredných svetových denníkov zverejnilo výsledky spoločného vyšetrovania aktivít izraelského súkromného subjektu, ktorý zasahoval do volieb po celom svete, Dialo sa to prostredníctvom hackerských útokov a šírenia dezinformácií, s pomocou falošných účtov na sociálnych sieťach. Do vyšetrovania, ktoré koordinovala francúzska mimovládna organizácia Forbidden Stories, sa zapojili novinári z viac ako 30 médií, vrátane The Guardian, Haaretz, Le Monde, Der Spiegel  a The Washington Post.

Konšpirátori

Hlboko konšpiračná štruktúra, ktorá kontroluje desaťtisíce falošných účtov v desiatke sociálnych sietí a iných online služieb, je pripravená pracovať na tom, aby niektoré voľby, či iné verejné kampane vo svete, prebehli v súlade so želaniami klientov. Spoločnosť s názvom Team Jorge vedie bývalý izraelský spravodajský dôstojník Tal Hanan. Jej ústredie sa nachádza v malom izraelskom meste Modiin. Podľa Anana tím Jorge „uskutočnil 33 kampaní na prezidentskej úrovni a 27 z nich bolo úspešných“.

Mladí Nemci požadujú suverénne Nemecko
Junge Alternative Deutschland opakovane pred americkou ambasádou na námestí Pariser Platz v Berlíne demonštrovala proti ochote nemeckej vlády v dôsledku amerického tlaku odovzdať ukrajinským ozbrojeným silám nemecké tanky. Informuje spravodajský... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Majú už tradíciu

Firma funguje už viac ako 20 rokov. Jej služby využívajú tajné služby, aj súkromné ​​firmy a politici. Novinári napríklad zistili, že prezidentské voľby v Senegale sa nezaobišli bez účasti tímu Jorge. Okrem toho  jej zásah zaznamenali v dvoch desiatkach krajín, vrátane Veľkej Británie, USA, Kanady, Nemecka, Indie, Spojených arabských emirátov a ďalších.

Ako fungujú 

Ako vyplýva z výsledkov vyšetrovania, spoločnosť využíva vlastný softvér Advanced Impact Media Solutions (AIMS). Umožňuje spravovať niekoľko desiatok tisíc falošných účtov na takmer všetkých svetových sociálnych sieťach a populárnych platformách, vrátane Twitteru, Telegramu, Gmailu a YouTube, nehovoriac o tých, ktoré vlastnia Meta platformy Facebook a Instagram.  Podľa šéfa, Team Jorge použili softvér v 17 volebných kampaniach. Možno ho zakúpiť, funguje v rôznych jazykoch sveta a umožňuje vytvoriť 5 000 robotov na šírenie propagandy. Okrem toho Team Jorge, podľa Hanana, používa „bloger machine“, automatizovaný systém na vytváranie webových stránok, ktoré falošné účty na sociálnych sieťach využívajú na šírenie nepravdivých informácií.

Americký Kongres začal vyšetrovanie pôvodu COVID-19
Snemovňa reprezentantov Kongresu USA začala vyšetrovanie genézy COVID-19 Republikánmi kontrolovaná Snemovňa reprezentantov Kongresu USA začala vyšetrovanie genézy COVID-19 a požiadala o informácie vysokých predstaviteľov americkej administratívy a... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik