Karas nevidí dôvod na zmenu Ústavy SR v súvislosti s darovaním MiG-29
15 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Dočasne poverený minister spravodlivosti Viliam Karas nevidí dôvod na zmenu Ústavy SR v súvislosti s darovaním stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Vyplýva to z jeho vyjadrenia pre médiá po stredajšom rokovaní vlády.

"Poskytujem podporné stanovisko tak premiérovi, ako aj rezortu ministra obrany. Nie som poverený komunikáciou v tejto veci. Viac komunikovať nebudem. Svoje stanovisko som tlmočil, myslím si, že sa podľa tohto postupu aj pôjde," priblížil Karas.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas stretnutia s dočasne povereným premiérom SR Eduardom Hegerom (OĽANO) na samite EÚ v Bruseli oficiálne požiadal Slovensko o dodanie stíhačiek MiG-29 na obranu pred ruskou agresiou. Heger povedal, že Slovensko urobí maximum, aby tejto požiadavke vyhovelo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik