Ako to bolo s plynovodom?
15 | 02 | 2023 I Milan Laca

Novinár Hersh obvinil americké médiá a úrady z utajovania údajov o vyhodení Nord Streamu.

Americký novinár Seymour Hersh, ktorý publikoval článok o účasti USA na sabotáži ruských plynovodov Nord Stream a Nord Stream 2, obvinil popredné médiá a vládu krajiny z utajovania údajov o výbuchu. Článok o tom  zverejnil na platforme Substack .

Mlčia

Autor  upozornil, že počas jeho pôsobenia v The New York Times v rokoch 1972 až 1979, redakcia uverejnila takmer celú jeho tvorbu na titulných stranách. Jeho aktivity navyše sledoval denník The Washington Post. "Teraz nikto z nich nenapísal ani slovo o príbehu plynovodu, dokonca ani necitovali odmietnutie môjho článku Bielym domom," povedal Hersh.

Zostrelili USA UFO? Americký generál to nevylučuje
Najnovšie pokyny pre americké vzdušné sily sú pravdepodobne strieľať hlava-nehlava! Čínsky balón, o ktorom Číňania tvrdia, že bol meteorologický a Američania sú si istí, že špionážny, preletel celými USA, kým sa Biden odhodlal dať príkaz k... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Báli sa?

Hersh predtým tiež povedal, že vyhodenie plynovodov do vzduchu odložili. Pôvodne sabotáž, podľa neho, plánovali na jún 2022, neskôr ju však americký prezident zo strachu presunul na september.

Čo urobili

Hershov článok bol uverejnený 8. februára. Reportér dospel k záveru, že potápači americkej armády pod prikrytím manévrov NATO Baltops 22, nastražili pod Nord Stream diaľkovo aktivované výbušné zariadenia a v septembri 2022 zhodilo lietadlo nórskeho námorníctva sonarovú bóju, ktorá odpálila výbušniny.  Následne potom oficiálny predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí Nad Price vyzval verejnosť, aby verila, že Washington nebol zapojený do sabotáže na Nord Stream. Price zdôraznil, že vyhlásenia vlády, ktorá svoju vinu popiera, sú dôveryhodné.

Hersh pichol do osieho hniezda! Washington musí svetu vysvetliť TERORISTICKÝ ÚTOK na Nord Stream
Viac ako štyri mesiace po výbuchu plynovodov Nord Stream šokujúca správa amerického investigatívneho novinára a laureáta Pulitzerovej ceny Seymoura Hersha, zverejnená v stredu, opäť podnietila medzinárodnú verejnú mienku. Správa poskytuje... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik