Začal OSTRÝ štrajk: Vodiči hlásia v Košiciach zdržanie na cestách
14 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Ostrý štrajk, ktorý vyhlásili odborári pri Dopravnom podniku mesta Košice (DPMK) a pre ktorý je od rána paralyzovaná košická MHD, spôsobil aj zdržanie na cestách v meste.

Vodiči v rannej dopravnej špičke na sociálnych sieťach označili kolaps dopravy v košickej mestskej časti (MČ) Nad jazerom v smere do mesta, ako aj na Prešovskej ceste. Viacerí tiež ponúkali odvoz v rámci svojej plánovej cesty.

FOTO TASR – František Iván
FOTO TASR – František Iván
FOTO TASR – František Iván
FOTO TASR – František Iván

Zelená vlna RTVS hlásila hodinové zdržanie v MČ Nad jazerom v smere do centra a 20-minútové zdržanie na Prešovskej ceste.
Dopravný servis Rádia Košice informoval aj o zdržaniach na Palackého, Herlianskej, Hlinkovej, z Barce do mesta a z Ťahanoviec na Mier. K zdržaniu na Triede SNP a na Popradskej v MČ Západ smerom k Amfiteátru prispela i nehoda.

Polícia informovala, že situáciu dôsledne monitoruje a je pripravená v prípade potreby reagovať. Najmä na hlavných cestných ťahoch a dôležitých križovatkách budú policajti dopravu v prípade potreby ručne riadiť, a to predovšetkým v čase popoludňajšej dopravnej špičky. "Počas rána sme mimoriadnu situáciu na cestách na vstupoch do mesta Košice nezaznamenali. Kolóny vozidiel, ktoré stáli na vstupe do mesta Košice v smere od Michaloviec, v mestskej časti Krásna, od smeru Sady nad Torysou boli mierne zvýšené oproti bežnému dňu, nie však extrémne," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Počas štrajku odborári pri DPMK garantovali vypravenie linky "H" do vybraných nemocníc, ako aj spoje do spoločnosti U. S. Steel a do školy v košickej mestskej časti Vyšné Opátske.

Danko: Ruské peniaze (západu) nesmrdia?
Andrej Danko (SNS) kritizuje slovenskú prezidentku a premiéra za to, že pozastavili všetky projekty v Ruskej federácii. Reaguje tak na Mychajla Podoľaka, ktorý v nedeľu priniesol informáciu, že za rok trvania ruskej invázie na Ukrajinu, ruský trh... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Zamestnanci DPMK chcú štrajkom apelovať na zachovanie MHD a upozorniť na jej nedostatočné financovanie zo strany hlavného akcionára, ktorým je mesto Košice. Podľa odborárov to spôsobuje obmedzenia v doprave, ohrozuje ohodnotenie zamestnancov aj pracovné miesta.

Mesto Košice vníma štrajk ako nešťastný krok zo strany odborárov. Vo svojom stanovisku uviedlo, že urobí všetko pre to, aby pomohlo situáciu vyriešiť. Zároveň však očakáva, že sa so situáciou vyrovná vedenie mestského dopravcu. DPMK zas tvrdí, že už zabezpečil úsporu prevádzkových nákladov a pri chýbajúcich financiách očakáva pomoc mesta.

Americký Kongres začal vyšetrovanie pôvodu COVID-19
Snemovňa reprezentantov Kongresu USA začala vyšetrovanie genézy COVID-19 Republikánmi kontrolovaná Snemovňa reprezentantov Kongresu USA začala vyšetrovanie genézy COVID-19 a požiadala o informácie vysokých predstaviteľov americkej administratívy a... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!