Valentín bol Ukrajinec a Boris Kollár je Slovák!
14 | 02 | 2023 I ML/EB/HD

Valentín je z Ukrajiny. Predseda parlamentu B. Kollár, ktorý má minimálne dvanásť detí je Slovák!

Predstavitelia ukrajinskej gréckokatolíckej cirkvi so všetkou vážnosťou tvrdia, že legendárny svätý Valentín je pochovaný v haličskej zemi. 

Kde?

Má to byť chrám Narodenia Presvätej Bohorodičky v meste Sambor, v Ivano-Frankivskom regióne.  Je  súčasťou romantických prehliadok „Valentínskych miest“ spolu s Talianskom, Francúzskom a Poľskom.

Legendy Košíc: Bosorácke diery a starý cintorín (FOTO)
Duchovia, bosorky a rôzne tajomné entity sa po nociach túlajú aj ulicami metropoly východu - Košicami. Niektoré určite poznáte, s inými sa máte šancu zoznámiť. A verte, že Košice a ich legendy nie sú o nič skromnejšie, ako tie bratislavské. Asi... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Ani o tom nevedia

Zamilované páry, ktoré sa vyberú na výlet,  informácie o ukrajinskom svätom Valentínovi ani nemajú. A svätí Valentíni sú traja! Prvý a druhý sú pochovaní na rímskom cintoríne, miesto odpočinku tretieho je úplne neznáme.

Ktorý je ich?

Ktorý z Valentínov je pochovaný v Ľvovskej oblasti, nie je známe. Vraj nejde o pochovanie, ale o uchovanie  svätcových relikvií na Ukrajine. Jeho telesné pozostatky údajne preniesli 13. mája 1759 do Sambiru. O pravosti relikvií svätého Valentína informujú cirkevné dokumenty podpísané pápežom. Túto skutočnosť potvrdzujú aj výsledky výskumu. V malej sklenenej rakve sú uložené Valentínove relikvie – časť lebky, niekoľko kostí a malá sklenená kapsula, ktorá pravdepodobne obsahuje myrhu.

V Bratislave straší! A my vieme, kde (GALÉRIA)
Historická Bratislava je plná legiend o rôznych mýtických bytostiach, ktoré prebývajú v jednotlivých domoch. Zahanbiť sa nenechá ani Dunaj, ktorý mestom preteká a pri ktorom na ľudí striehli všelijakí vodníci či rusalky. O inkvizičnej minulosti... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Na Slovensku tiež máme Valentína

14. február je deň svätého Valentína, deň zamilovaných. Väčšina z nich to má ľahké, ale čo taký predseda parlamentu B. Kollár (Sme rodina)? Jeden aby sa rozkrájal...

„Keď rozmýšľaš, ako máš byť na Valentína na 7 miestach naraz...,“ svedčí o tom, že niekto má zrejme problém. Nevedno, či mu vrásky na čele robí to, s ktorou z dám svojho ... ehm, srdca, strávi večer, alebo ako stihne obehať všetky vyvolené, alebo čo dobré si dá na večeru s tou, pre ktorú sa vo svojej dileme nakoniec rozhodne.

Aby sa nezabudlo, pridávame aj Kollárové vtipné video z rokov minulých:

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme