Uhrík: Brusel rozhodol! Boj proti emisiám nadobúda bizarné rozmery
14 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

V utorok Európsky parlament prijal zákon, podľa ktorého si po roku 2035 nekúpite auto so spaľovacím motorom. Slovenský europoslanec Milan Uhrík (Republika) v pléne poukázal na niekoľko úskalí tohto rozhodnutia. Okrem kravských prdov vadia únii aj automobily so spaľovacím motorom, hoci všetky európske autá produkujú dokopy len 1 % celosvetových emisií. 

Podľa Uhríka túto smernicu vyprodukovali len ekologickí aktivisti, ktorí neovládajú fyziku. Navyše celý green deal EÚ je v celosvetovom meradle nezmysel. Tiež ho zaujíma, ako sa bude riešiť vysoká cena elektrickej energie a nedostatok materiálu na výrobu batérií, čo môže úplne zlikvidovať automobilový priemysel na Slovensku. Na problém s green dealom v minulosti upozornil už aj Ján Baránek. Európsky parlament napokon smernicu schválil.

Pre technika nemožné

„Videl vôbec túto smernicu na znižovanie emisií nejaký technik, alebo ju píšu len mimovládni aktivisti a úradníci?“Pýta sa Milan Uhrík v pléne EP, pričom upozorňuje, že každý technicky vzdelaný človek vie, že EP sa snaží dosiahnuť znižovanie emisií pod hranicu fyzikálnych možností.

Pochod za mier naprieč Slovenskom: Sme na polceste (GALÉRIA)
Od konca januára sa na sociálnych sieťach objavuje pozvánka na pochody za mier. Občania nimi v každom väčšom meste Slovenska vyjadrujú nevôľu voči vojne na susednej Ukrajine. Termíny zhromaždení v jednotlivých mestách sú rozložené tak, že dnes máme... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Úsilie EÚ nestačí

„EÚ produkuje len osem percent celosvetových emisií CO2, pričom z týchto ôsmich percent len trinásť percent pochádza z automobilového priemyslu. To znamená, že ak nezačne emisie znižovať celý svet, tak Európa to jednoducho nezachráni,“pripomína Uhrík.

Čo nie je doriešené

„Od roku 2035 by mal byť zakázaný predaj áut so spaľovacím motorom v Európe a že ľudia si majú povinne kupovať len elektormobily. Odkiaľ tí ľudia zoberú peniaze na drahé elektromobily? Koľko bude stáť elektrina, keď už teraz jej je nedostatok?," kladie ďalšie otázky  Uhrík.

Rudolf Huliak: Chcete mať čestné voľby? Postarajte sa o TOTO (VIDEO)
Ing. Rudolf Huliak (Národná koalícia a nezávislí kandidáti) vôbec nepovažuje možnú mobilizáciu za konšpiráciu. Svedčia o tom slová ministra obrany v demisii Naďa. Ten niekoľkokrát naznačil ďalšie smerovanie Slovenska a tých, čo sa vyhlásením... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Z kaluže do blata

„Treba znížiť závislosť od ropy, dobre. Ale vzniká nám tu závislosť od lítia, ktoré je potrebné na výrobu batérií pre elektromobily. Ázijské spoločnosti už teraz hovoria, že ak Európa chce lítium nepredajú nám ho, ale namiesto toho nám predajú celé hotové elektromobily, čo by znamenalo zánik automobilového priemyslu v Európe. Som za prechod na elektromobilitu, ale musí byť prirodzený, premyslený a hlavne ekonomicky výhodný aj pre samotných ľudí," uzatvára Uhrík.

Green deal je pre hlúpych

Nedávno na rozhodovanie aktivistov upozornil aj politický analytik Ján Baránek. Ako príklad uviedol rozhodnutie Mao Ce-tunga, ktorý nechal v Číne vyhubiť všetky vrabce – podľa jeho úsudku ničili úrodu. Ako následok sa premnožili škodce a tie mali za následok obrovský hladomor.

„Green deal bude presne to, čo vrabce Mao Ce-tunga. Verte mi. Green deal totiž ignoruje zákony fyziky, resp. prírody ako takej, konštruuje nám perpetuum mobile ignorujúc termodynamické zákony,“ podotkol Baránek.

www.hlavnydennik.sk/2022/12/07/jan-baranek-ak-nas-nieco-zabije-budu-to-aktivisticko-novinarski-nohsledi-boh-ochranuj-europu

Hlasovanie už len ako formalita

14. februára poslanci EP schválili nové emisné štandardy CO2 ,  ktoré boli dohodnuté ešte koncom minulého roka.  Za dohodu hlasovalo 340 poslancov, 279 bolo proti a 21 sa zdržalo. Podľa zákona tak od roku 2035 bude možné kúpiť nové osobné a ľahké úžitkové vozidlá, ktoré neprodukujú priame výfukové emisie, informuje euractiv.sk.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme