Smrť Alexa na svahu vyšetruje polícia! Majú kamerové záznamy
14 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Obrovská tragédia na svahu v lyžiarskom stredisku na Veľkej Rači, kde o  život prišiel len 9-ročný chlapec má dohru. Po zrážke s lyžiarom museli chlapca oživovať a do nemocnice ho prevážali v kritickom stave. Napriek zásahu horských záchranárov aj vrtuľníka sa, žiaľ, školáka nepodarilo zachrániť. Polícia začala trestné stíhanie.

Na pomoc prišli aj leteckí záchranári. Na mieste bol vysadený pomocou navijaka lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby a spoločne pokračovali v rozšírenej resuscitácii. Následne po pristátí vrtuľníka transportovali horskí záchranári pacienta kanadskými saňami na miesto pristátia a odovzdali ho posádke vrtuľníka. „Po preložení na palubu bol s poraneniami viacerých častí tela v kritickom stave vrtuľníkom transportovaný do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ spresnili leteckí záchranári.

Podľa informácie portálu Zregion.sk, chlapec, vážnym zraneniam podľahol. Na sociálnej sieti to potvrdila aj jeho babka. „Zomrel môj 9-ročný vnúčik Alex. Na zjazdovke do neho narazil v plnej rýchlosti chalan a zlomil mu väz“, napísala stará mama.

OBROVSKÁ TRAGÉDIA na svahu! O život prišiel len 9-ročný chlapec
Po zrážke s lyžiarom museli chlapca oživovať a do nemocnice ho prevážali v kritickom stave. Napriek zásahu horských záchranárov aj vrtuľníka sa, žiaľ, školáka nepodarilo zachrániť. Informáciu priniesol portál Zregionu.sk. K zrážke lyžiarov došlo... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia už vo veci začala trestné stíhanie. Podľa našich informácii má k dispozícii aj kamerové záznamy a vie, čo mal oblečené. Bližšie informácie polícia, aj vzhľadom na citlivosť prípadu, zatiaľ neposkytuje. K prípadu sa vyjadrilo aj stredisko, v ktorom sa tragédia stala.

"V prvom rade je dôležité povedať, že nás tragédia, ktorá sa udiala nesmierne mrzí. Zrážku spôsobil lyžiar, ktorý na základe kamerového záznamu išiel neprimeranou rýchlosťou, a to dokonca v mieste, kde nemohol vidieť, či sa pod horizontom kopca niekto nenachádza. Apelujeme preto na všetkých lyžiarov, aby si pozorne prečítali znenie Bieleho kódexu, ktorý nájdu na našom webe, pokladniach a dokonca aj na nástupných staniciach lanových dráh a aby boli ohľaduplní voči ostatným lyžiarom a prispôsobili jazdu svojim schopnostiam a zručnostiam," reagovalo stredisko. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme