Prokurátor ÚŠP zastavil trestné stíhanie v prípade exšéfa popradskej nemocnice
14 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zastavil trestné stíhanie v prípade exšéfa popradskej nemocnice Petra P. Pôvodne čelil obvineniu zo zločinu prijímania úplatku. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Informoval o tom denník Sme.

"Predmetný skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie, nie je trestným činom a nebol ani dôvod na postúpenie veci," zdôvodnila hovorkyňa rozhodnutie prokurátora. Priblížila, že v ďalšom štádiu prípravného konania, po vznesení obvinenia uvedenej osobe, nebolo konaním obvineného preukázané naplnenie objektívnej stránky dotknutého trestného činu, pre ktorý bol trestne stíhaný.

"S poukazom na vyššie uvedené možno skonštatovať, že konaním obvineného Ing. Petra P. nedošlo k naplneniu formálnych znakov skutkovej podstaty trestného činu prijímania úplatku, pre ktoré bolo trestné stíhanie začaté a zároveň vznesené obvinenie," dodala.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie v januári 2020 v rámci akcie Špitál.

OBROVSKÁ TRAGÉDIA na svahu! O život prišiel len 9-ročný chlapec
Po zrážke s lyžiarom museli chlapca oživovať a do nemocnice ho prevážali v kritickom stave. Napriek zásahu horských záchranárov aj vrtuľníka sa, žiaľ, školáka nepodarilo zachrániť. Informáciu priniesol portál Zregionu.sk. K zrážke lyžiarov došlo... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme