Prezidentkina "ľudskosť"
14 | 02 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Prezidentka svojím podpisom odsúhlasila nové donucovacie opatrenia v novele exekučného poriadku. Ľudovo povedané, ak nemáte na splácanie záväzkov, vezmú vám aj gate.

Takže to bude vyzerať tak, že sa zavedú nové donucovacie opatrenia pre tých, ktorí "ignorujú" rozhodnutia súdu alebo si neplnia uložené povinnosti. Viac k téme uverejnila agentúra TA SR.

Vezmú a zablokujú vám všetko

Túto novelu exekučného poriadku podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. Legislatívna zmena počíta so zavedením štyroch takýchto opatrení. Ide o rozšírenie možností uloženia peňažnej pokuty, zadržania vodičského preukazu a osvedčenia o evidencii vozidla i použitia technických prostriedkov brániacich užívaniu veci. Výber z donucovacích opatrení má byť na rozhodnutí exekútora. 

Plaťte, alebo skapte!

Zadržanie vodičského preukazu, zadržanie osvedčenia o evidencii vozidla a použitie technických prostriedkov brániacich užívaniu veci má byť v zmysle zákona možné uložiť až v prípade, ak uložená pokuta nemala pre splnenie povinnosti žiadny efekt. Toto pravidlo sa paradoxne nepoužije, ak pôjde o exekúciu na vymoženie pohľadávky na výživnom.

Dôchodky sa budú pri vysokej inflácii valorizovať viackrát do roka. Zmenu pretlačil Hlas-SD
VIDEO: Dôchodky na Slovensku sa budú valorizovať viackrát do roka v prípade, ak dôchodcovská inflácia presiahne 5 %. Novelu zákona o sociálnom poistení, ktorú predložili nezaradení poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD, Národná rada (NR)... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme