Matovičov zúfalo šialený celoštátny úplatok. Vybuchol internet!
14 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Parlament Matovičovo šialenstvo o štátnom podplácaní voličov vyhodil z druhého čítania, on sa však do 24 hodín vrátil s iným návrhom. Tentoraz už naozaj ako s masovým úplatkom v štádiu pokusu. Päťsto eur rozdať v septembri každému aktívnemu voličovi, ale iba v septembri 2023!

 

Na Slovensku môže podľa údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky voliť 4,4 milióna voličov. (Údaj z roku 2022.) Ak by sa rozhodli ísť všetci v septembri k voľbám, Matovičova sekera do štáítneho rozpočtu, teda našich spoločných peňazí by bola presne 220 miliónov eur. Natoľko si Matovič cení svoje udržanie sa pri moci. A to má byť výška jeho osobného úplatku (z rozpočtu) štyrom a pol miliónu občanov.

Populistické delírium

Matovič sám vyzýva proti nástupu "populistického šialenstva rozdávania z rozpočtu", no v tejto disciplíne je na Slovensku nikým a ničím nedostižný. Pôvodne chcelo Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), alias Matovič,  zaviesť odmenu za účasť na parlamentných voľbách vo výške desiatich percent zo všetkých poplatkov štátu. To mu však neschválili ani mnohí zamestnanci jeho politickej s.r.o.. Kým sa dvakrát nadýchnete, Matovič podáva ešte väčšie šialenstvo: 500 eur každému, kto v septembri 2023 bude voliť.

Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov:

„§ 60b: Odmena za účasť vo voľbách

(1)Volič, ktorý preukázateľne odovzdal hlasovací lístok vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky má právo na odmenu za účasť v týchto voľbách vo výške 500 eur.

(2)Ministerstvo vnútra vyplatí odmenu za účasť vo voľbách do 90 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov volieb

Pripomeňme, že Matovičovi ide jednorazovo iba o september 2023!

Pellegrini si ťukal na čelo medzi prvými a jeho vyjadrenie nájdete TU.

Dôchodky sa budú pri vysokej inflácii valorizovať viackrát do roka. Zmenu pretlačil Hlas-SD
VIDEO: Dôchodky na Slovensku sa budú valorizovať viackrát do roka v prípade, ak dôchodcovská inflácia presiahne 5 %. Novelu zákona o sociálnom poistení, ktorú predložili nezaradení poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD, Národná rada (NR)... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme