Hlas-SD: Hamran s Kolíkovou klamali o zásahu kukláčov
14 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Dnes Súdna rada SR rozhodla, že sudcovia OS BA III postupovali správne, keď odmietli vydať Čurillovcom vyšetrovací spis s utajovanou prílohou aj napriek nátlaku, ktorí ozbrojenci vyvíjali na zamestnancov súdu. 

Príslušníci NAKA sa mali 25. apríla 2022 na OS Bratislava III dožadovať spisu exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa a exnámestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu a taktiež aj utajovaných príloh.

Postup sudcov a vtedajšieho predsedu Okresného súdu (OS) Bratislava III Romana Fitta, keď vlani v apríli odmietli vydať príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vyšetrovací spis s utajovanou prílohou, bol v súlade so zákonom. Súdna rada SR sa na tom uzniesla na utorkovom zasadnutí. "Postup sudcov a predsedu OS Bratislava III, ktorým odmietli vydať vyšetrovací spis a jeho utajovanú prílohu na základe výzvy na vydanie veci orgánu činnému v trestnom konaní, pričom neboli zbavení mlčanlivosti a ani povinnosti zachovávať utajované skutočnosti v tajnosti, bol plne v súlade so zákonom,"skonštatovala Súdna rada SR vo svojom uznesení.

Reagovala ním na Fittov podnet, ktorý sa týkal možného ohrozenia nezávislosti súdnej moci v súvislosti s postupom príslušníkov NAKA.

Eštok z Hlasu vycvičil Hamrana

Dnes je jasné, že policajný prezident s politickými ambíciami Hamran opakovane klamal o nezákonnom zásahu.

Tiež je jasné, že exministerka Kolíková odvolala predsedu OS BA III Romana Fitta nezákonne a bez toho, aby počkala za rozhodnutím Súdnej rady SR.

"V každej slušnej krajine by po takomto verdikte prezident policajného zboru odišiel s hanbou, iba Štefan Hamran to neurobí, kým nepríde ten správny čas a neoznámi vstup do politiky. Vyzývam preto oboch týchto zástancov nezákonností, aby sa verejne ospravedlnili slušným sudcom a ďalším zamestnancom OS BA III, ktorí sa rozhodli rešpektovať zákon aj napriek mocenskému zásahu silových zložiek do nezávislosti súdnictva." povedal Matúš Šutaj Eštok.

Kovbojka na súde

Pripomeňme, že príslušníci NAKA sa vlani 25. a 26. apríla snažili zmocniť utajovanej prílohy súdneho spisu o podozreniach z manipulácie výpovedí spolupracujúcich svedkov v kauze bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

Takzvaní kajúcnici Makó a Beňa podľa materiálov krivo svedčili. Ich obvinenie medzičasom zrušila ako nezákonné Krajská prokuratúra v Košiciach.

VIDEO Šutaj Eštok sa pýta Matoviča: OSTANÚ IMRECZEMU UKRADNUTÉ MILIÓNY?
To je to PADNI KOMU PADNI? Keď si takto predstavuje spravodlivosť Igor Matovič, že zločinec, ktorý štátu ukradne 18 miliónov sa vykúpi za krivé udania a 202 tisíc, tak je to iba ďalší z volebných podvodov OĽaNO. Takto reagoval vo videu na sociálnej... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme