Blaha: "Kto je suverénom? Ľud Slovenska či americký Ramstein?"
14 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v utorok odcestoval do Bruselu na rokovania vo formáte ministrov obrany členských krajín NATO. Jeho program sa začína rokovaním tzv. Ramstein formátu pre podporu Ukrajiny. Stretne sa aj s novým nemeckým ministrom obrany Borisom Pistoriusom. Blaha (Smer-SD) má na to jasný názor.

Cieľom tzv. Ramstein formátu je výmena informácií o aktuálnych potrebách Ukrajiny v rámci jej obrany voči ruskej agresii a tiež o možnostiach jednotlivých krajín vyhovieť týmto žiadostiam. Naď na rokovaní očakáva prediskutovanie troch ústredných tém, a to stíhacie lietadlá, protivzdušná obrana a pozemná technika.

Naď tiež deklaroval, že pomoc Slovenska Ukrajine je plne v súlade s Chartou OSN. "Krajiny, ktoré sú napadnuté, majú právo požadovať pomoc od iných krajín a tie sú oprávnené im pomáhať," vysvetlil.

JE Ramstain viac ako ÚSTAVA A DEMOKRACIA?

Ľuboš Blaha (Smer-SD) na neotverenie mimoriadnej reagoval slovami "Boris Kollár zase zradil. Sľuboval, že otvorí mimoriadnu schôdzu o stíhačkách, ale nie - schôdzu zarezal.

Vyhovára sa na to, že nejaký Naď je dnes na americkej základni Ramstein v Nemecku, a preto tu má 150 poslancov skákať, ako píska nejaký odvolaný minister. Parlament mal dnes rokovať o tom, že odvolaná vláda nemá podľa ústavy právomoc riešiť "zásadné rozhodnutia zahraničnej politiky". Načo by tam bol Naď? Čo on je ústavný právnik? Však toto je ústavnoprávny problém - ako sa môžu takto hlúpo vyhovárať?

Aj slepý vidí, že poslanie stíhačiek na Ukrajinu ako prvá krajina na svete je otvorené zatiahnutie Slovenska do vojny - to sa fakt ideme tváriť, že to nie je zásadná otázka?

Tu reálne hrozí, že táto šialená americká verchuška na čele s Hegerom, Naďom a Čaputovou zavlečie Slovensko do vojny a bude posielať našich vojakov na front. A budú zomierať naši synovia, presne ako pred tým varujeme.

Toto je úplne šialené. Boja sa už aj diskusie v parlamente. Nerešpektujú parlament, nerešpektujú ústavu - toto je totálny rozklad štátu. Oni už demokraciu ani nepredstierajú. Ako môže byť v parlamentnej demokracii zarezaná schôdza kvôli nejakému Ramsteinu? Kto je suverénom? Ľud Slovenska či americký Ramstein?"

Blaha tvrdí, že po p dnešku je nad slnko jasnejšie, že odvolaná vláda urobí všetko pre to, aby stíhačky na Ukrajinu poslala a zatiahla nás do vojny. V Ramsteine si dnes Naď vypočuje pokyny a stíhačky veľmi skoro skončia u Zelenského. Áno, bude to trestný čin, ale to im je jedno - Američania svojich ľudí chránia.

Smer- SD okamžite zvoláva ešte raz mimoriadnu schôdzu o stíhačkách. Zároveň žiadajú predčasné voľby už v júni, aj o tom bude mimoriadna schôdza. V závere poukázal na to, že  "Naď dnes ukázal, že je zbabelec. A Kollár ukázal, že je vydieraný. Všetci sa boja Američanov."

Naď ukončil schôdzu o migoch skôr než začala
Ukrajina si na slovenské MiGy ešte pár dní zrejme počká. Opozícia tvrdí, že takáto pomoc Ukrajine je aktuálne protiústavná a odovzdaniu stíhačiek chce zabrániť v Národnej rade. Schôdza sa však v utorok zrušila. Dočasne poverený minister obrany... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme